Агнешко с ориз

Порции: 5-6
Трудност: Лесно
Време за подготовка: 3 часа и 30 минути
Време за готвене: 30 минути
Общо време: 3 часа и 60 минути

Необходими продукти:

1 агнешка плешка 150 г. масло 500 г. ориз 2 връзки пресен лук 2 клончета джоджен половин връзка магданоз фолио 1 ч.ч. доматен сос сол червен пипер черен пипер

Как да си приготвим Агнешко с ориз

Агнешката плешка се измива и се отрязва месото от коремната част. Намазва се със сол, черен пипер, червен пипер и маслото. Слага се в тава в нея се слага 500 г. вода завива се с фолио и се пече 3 часа на 150 градуса, след това се маха фолиото. Останалото месо го режем на малки парченца и запържваме в олио до зачервяване, добавяме ориза, черния пипер и леко запържваме. След това слагаме нарязания лук, джоджен, магданоз, сол и доматения сос, объркваме и слагаме в тавата при плешката, объркваме, ако водата е малко доливаме объркваме и запичаме.
Публикувана от: на 29 Юни 2007 г., 15:54 ч., прочетена 34443 пъти
Моля регистрирайте се или влезте в профила си за да добавите нов коментар.

Пет подобни рецепти на Агнешко с ориз

Печени агнешки ребра

Печени агнешки ребра

Ребрата се нарязват на порции. Смесват се подправките и се…
Курбан чорба

Курбан чорба

Месото се нарязва на кубчета. Поставя се в тенджера и се налива 2,5…
Агнешка дроб сърма

Агнешка дроб сърма

Изсипете олиото в дълбока тенджера, загрейте го и в него…

коментари (0)
от: Маргарита Димитрова гр. Червен бряг, обл. Плевенска
Агне, пълнено със зрял фасул

Агне, пълнено със зрял фасул

Фасулът се сварява до омекване и се посолява. В мазнината се…
Великденско агнешко

Великденско агнешко

Почистеното, измито и нарязано на порции месо посоляваме и…
mimetooo87
Запазена на 2013-04-25 23:10:04
galka86
Запазена на 2013-03-06 10:19:02
jenipuh
Запазена на 2012-10-16 20:35:00
mariqnanikolovaa1
Запазена на 2012-04-06 10:57:25
elia
Запазена на 2011-12-30 23:14:48

След като изберете снимка натиснете бутона "Изпрати"

Изберете снимка

  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да надвишава 4 MB
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 300 пиксела (500х300)

Добавете линк към снимка:



  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 500 пиксела (500х500)







Какво е "Одобрена от кухнята"?

Това са рецепти, които са преминали през редакцията на Vkusnotiiki.net. Това гарантира надежността на всяка рецепта.

Кутия (0)
Искате да държите всичките си рецепти на едно място?

Регистрирайте се сега за да запазите любимите ви рецепти в една кутия.
Имейл
Парола забравена?
регистрация
запомни ме