Арабска баница

Арабска баница
(30)
ОТ:
на 14 Октомври 2008 г., 16:15 ч.
Порции: 7-8
Време за подготовка: 30 минути
Време за готвене: 30 минути
Общо време: 60 минути

Необходими продукти:

4 яйца 1 ч.ч. захар 1 ч.ч. брашно 1 пакетче бакпулвер 1 ч.ч. счукани орехи 1 пакет кори За сиропа: 4 ч.ч. вода 3 ч.ч. захар 2 ванилии

Как да си приготвим Арабска баница

Корите се разделят на две. В намазнена тавичка се поставя първата половина.
Яйцата се разбиват със захарта, добавя се брашното със бакпулвера и орехите, смесват добре и се сипват върху корите. Отгоре се слага втората половина кори.
Баницата се пече в умерена фурна. Продуктите за сиропа се сваряват заедно.
Залива се топла баница със студен сироп или студена баница с топъл сироп. Престоява една нощ в хладилник. Сервира се нарязана на ромбоиди.
Публикувана от: на 14 Октомври 2008 г., 16:15 ч., прочетена 18267 пъти
Моля регистрирайте се или влезте в профила си за да добавите нов коментар.
lutakova
на 15:33, 25 Авг 2010 г. от
Тази баклава я правя от 15 години и съм я чела под името турска баклава, Гръцка баница, швейцарска баница,сега и арабска станала.....

Беше ли ви полезен този коментар? [ ДА ] 2 потребителя сметнаха този коментар за полезен

Пет подобни рецепти на Арабска баница

Дамски каприз

Дамски каприз

5 жълтъка се разбиват с 1 ч.ч захар. Към тях се прибавя киселото…

коментари (2)
от: Недялка Антонова
Парфе

Парфе

Сметаната се разбива с миксер със захарта. Сладоледа се приготвя…
Карамелизиран ориз

Карамелизиран ориз

Изсипваме измития ориз във врящото мляко, прибавяме 100 г захар,…
Грис халва

Грис халва

Приготвя се сироп от захарта и 1 чаена чаша вода. В сгорещеното…

коментари (0)
от: Тina Кoleva
Пандишпанено руло

Пандишпанено руло

Разбийте жълтъците на пяна, прибавете постепенно брашното, като…
dgesi007
Запазена на 2013-12-15 20:45:47
tanya7
Запазена на 2013-05-20 13:33:46
Alex
Запазена на 2012-10-20 18:53:56
emi55
Запазена на 2012-04-12 22:30:38
Marieta Mavrodieva
Запазена на 2012-03-25 20:42:33

След като изберете снимка натиснете бутона "Изпрати"

Изберете снимка

  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да надвишава 4 MB
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 300 пиксела (500х300)

Добавете линк към снимка:



  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 500 пиксела (500х500)

Благодарим ти, че проявяваш желание да ни помогнеш да подобрим качеството на рецептите, публикувани в сайта, преди да пуснем новия Vkusnotiiki.bg, където ще бъдат прехвърлени най-добрите налични рецепти.

Моля сигнализирай за нередност в тази рецепта, като неправилни име, снимка, продукти, правописни грешки или друго - просто опиши накратко проблема в полето по-долу:










Какво е "Одобрена от кухнята"?

Това са рецепти, които са преминали през редакцията на Vkusnotiiki.bg. Това гарантира надежността на всяка рецепта.

Кутия (0)
Искате да държите всичките си рецепти на едно място?

Регистрирайте се сега за да запазите любимите ви рецепти в една кутия.
Имейл
Парола забравена?
регистрация
запомни ме