Арабска баница

Арабска баница
(30)
ОТ:
на 14 Октомври 2008 г., 16:15 ч.
Порции: 7-8
Време за подготовка: 30 минути
Време за готвене: 30 минути
Общо време: 60 минути

Необходими продукти:

4 яйца 1 ч.ч. захар 1 ч.ч. брашно 1 пакетче бакпулвер 1 ч.ч. счукани орехи 1 пакет кори За сиропа: 4 ч.ч. вода 3 ч.ч. захар 2 ванилии

Как да си приготвим Арабска баница

Корите се разделят на две. В намазнена тавичка се поставя първата половина.
Яйцата се разбиват със захарта, добавя се брашното със бакпулвера и орехите, смесват добре и се сипват върху корите. Отгоре се слага втората половина кори.
Баницата се пече в умерена фурна. Продуктите за сиропа се сваряват заедно.
Залива се топла баница със студен сироп или студена баница с топъл сироп. Престоява една нощ в хладилник. Сервира се нарязана на ромбоиди.
Публикувана от: на 14 Октомври 2008 г., 16:15 ч., прочетена 17407 пъти
Моля регистрирайте се или влезте в профила си за да добавите нов коментар.
lutakova
на 15:33, 25 Авг 2010 г. от
Тази баклава я правя от 15 години и съм я чела под името турска баклава, Гръцка баница, швейцарска баница,сега и арабска станала.....

Беше ли ви полезен този коментар? [ ДА ] 1 потребителя сметнаха този коментар за полезен

Пет подобни рецепти на Арабска баница

Реване 3

Реване 3

Яйцата се разбиват със захарта до побеляване, добавя се олиото,…

коментари (0)
от: dimi kehaiova
Карамелени макарони

Карамелени макарони

Сварете макароните. Разбийте яйцата и към тях прибавете млякото…

коментари (0)
от: Вити
Ябълкова пита

Ябълкова пита

Разбиват се яйцата и захарта до побеляване, след това се добавя…

коментари (2)
от: Даяна Стоянова
Сладък кекс

Сладък кекс

Киселото мляко се обърква със содата, добавят се олиото, захарта…

коментари (0)
от: veronikka
Крем карамел с кроасани Мама Мия

Крем карамел с кроасани Мама Мия

1. Яйцата се разбиват със захарта и ванилиите. 2. Млякото се…

коментари (0)
от: Йорданка
dgesi007
Запазена на 2013-12-15 20:45:47
tanya7
Запазена на 2013-05-20 13:33:46
Alex
Запазена на 2012-10-20 18:53:56
emi55
Запазена на 2012-04-12 22:30:38
Marieta Mavrodieva
Запазена на 2012-03-25 20:42:33

След като изберете снимка натиснете бутона "Изпрати"

Изберете снимка

  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да надвишава 4 MB
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 300 пиксела (500х300)

Добавете линк към снимка:



  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 500 пиксела (500х500)







Какво е "Одобрена от кухнята"?

Това са рецепти, които са преминали през редакцията на Vkusnotiiki.net. Това гарантира надежността на всяка рецепта.

Кутия (0)
Искате да държите всичките си рецепти на едно място?

Регистрирайте се сега за да запазите любимите ви рецепти в една кутия.
Имейл
Парола забравена?
регистрация
запомни ме