Баница със сирене и яйца

Баница със сирене и яйца
Порции: 7-8
Трудност: Средно
Време за подготовка: 45 минути
Време за готвене: 30 минути
Общо време: 1 час и 15 минути

Необходими продукти:

750 гр. брашно 1 яйце 2 с.л. олио 1 с.л. оцет 1/2 ч.л. сол 125 гр. краве масло за плънката 2 яйца 150 гр. сирене

Как да си приготвим Баница със сирене и яйца

От пресятото брашно отделете 1/2 чаша за ръсене.
Останалото изсипете в намазана с олио плитка тенджера.
Направете кладенче в брашното и в него сложете олиото, оцета, солта и яйцето.
Налейте 1 чаша хладка вода и замесете, не много твърдо тесто. Месете, докато се образуват шупли, след което го оставете да престои на хладно 30 мин.

Разделете тестото на три части. От всяка част, накъсайте по 10 топчета. Всяко топче разточете на кора с големина на чаена чинийка.
Слепете ги по 10 с полуразтопеното масло и ги сложете в хладилника, докато маслото замръзне.
Разточете първия лист от десет слепени корички според големината на тавата, в която ще печете баницата.
Сложете го в намаслена тава, наръсете с масло, сложете от сиренето, смесено с яйцата, покрийте с втория лист и т.н. Печете в предварително нагрята фурна.
Публикувана от: на 29 Юни 2007 г., 15:54 ч., прочетена 64652 пъти
Моля регистрирайте се или влезте в профила си за да добавите нов коментар.
Svetla Apostolova
на 23:46, 25 Дек 2012 г. от
Mn.vpechatlqvashta recepta!Blagodarq,Liubomir!Blagodarq i za poqsneniqta!Obezatelno shte q izprobvam prednovogodishno!Chestita Koleda!Veseli praznici!!!

Беше ли ви полезен този коментар? [ ДА ] 2 потребителя сметнаха този коментар за полезен

Любомир Ангелов
на 23:45, 9 Окт 2011 г. от
Можете да наредите корите една върху друга с плънка между тях, може да поръсите с плънката и да ги навиете на руло и да направите на вита баница, може да ги направите и на отделни банички.

Беше ли ви полезен този коментар? [ ДА ] 12 потребителя сметнаха този коментар за полезен

Пет подобни рецепти на Баница със сирене и яйца

Баница със сирене  готови кори

Баница със сирене готови кори

Листите се начупват от предния ден, за да изсъхнат. Сиренето се…

коментари (1)
от: Кати
Баница със спанак

Баница със спанак

Спанака се нарязва и задушава с малко сол в половината олио до…
Баница с майонеза

Баница с майонеза

Тавата се подмазва с мазнина по желание, може и не подмазана тава.…

коментари (0)
от: Росица Гавраилова
Вита баница с готови фини кори

Вита баница с готови фини кори

Мазнината се разтопява, а яйцата се разбъркват с настърганото…

коментари (0)
от: Paraskeva
Виенска баница

Виенска баница

Разбърква се сместа за блата, редят се корите в средна тавичка…

коментари (0)
от: Антоанета Стоянова
zlatiana
Запазена на 2013-09-29 17:33:47
valka1961
Запазена на 2013-09-11 17:08:25
viki451975@abv.bg
Запазена на 2013-02-02 14:46:22
Alex
Запазена на 2013-01-06 22:34:35
Svetla Apostolova
Запазена на 2012-12-25 23:41:41

След като изберете снимка натиснете бутона "Изпрати"

Изберете снимка

  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да надвишава 4 MB
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 300 пиксела (500х300)

Добавете линк към снимка:



  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 500 пиксела (500х500)







Какво е "Одобрена от кухнята"?

Това са рецепти, които са преминали през редакцията на Vkusnotiiki.net. Това гарантира надежността на всяка рецепта.

Кутия (0)
Искате да държите всичките си рецепти на едно място?

Регистрирайте се сега за да запазите любимите ви рецепти в една кутия.
Имейл
Парола забравена?
регистрация
запомни ме