Винен кебап

Винен кебап
Порции: 6
Трудност: Лесно
Време за подготовка: 1 час и
Време за готвене: 20 минути
Общо време: 1 час и 20 минути

Необходими продукти:

1 кг. свинска плешка 1 ч.ч. червено вино 1 к.ч. доматен сос 2 с.л. брашно 1 скилидка чесън 1 дафинов лист 3-4 с.л. сметана черен пипер червен пипер

Как да си приготвим Винен кебап

Месото се нарязва на малки парченца, наръсва се с черен пипер, изпържва се в олиото със счуканата скилидка чесън, залива се с подсолена вода да покрие месото и се задушава до омекване. Прибавя се виното, доматения сос, дафиновия лист, посолява се, добавя се размитото във вода брашно, залива се с 2 ч.ч. вода и разбъркваме.
Варим 5-6 мин., поръсваме с червен пипер и варим още 5-6 мин. Махаме от огъня и като поизстине, добавяме сметаната. Сервира се заедно с топка картофено пюре или варен ориз или заедно в една чиния.
Публикувана от: на 5 Март 2008 г., 23:52 ч., прочетена 59229 пъти
Моля регистрирайте се или влезте в профила си за да добавите нов коментар.

Пет подобни рецепти на Винен кебап

Свинско месо със сурова туршия

Свинско месо със сурова туршия

Загрява се в тиган по голям или тенджера олиото и се изсипва…
Панирано филе с плънка

Панирано филе с плънка

Филето се начуква леко на тънко поръсваме с сол и черен пипер. В…
Свинско филе с плънка

Свинско филе с плънка

Месото се нарязва на филии и се начуква леко на тънко, посолява се…
Панирано свинско бон филе

Панирано свинско бон филе

Месото се реже на тънки филийки леко се начуква подправя се със…
Месо с картофи и чубрица в гювеч или огнеопорно стъкло

Месо с картофи и чубрица в гювеч или огнеопорно стъкло

Месото се реже на кубчета и се запържва до зачервяване. Картофите…
pppppppppp
Запазена на 2013-01-27 14:36:06
jenipuh
Запазена на 2013-01-27 11:50:13
kamenoff
Запазена на 2012-12-08 19:07:53
Avrora
Запазена на 2012-10-28 17:58:30
maya.lulankova
Запазена на 2012-09-21 15:01:40

След като изберете снимка натиснете бутона "Изпрати"

Изберете снимка

  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да надвишава 4 MB
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 300 пиксела (500х300)

Добавете линк към снимка:



  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 500 пиксела (500х500)

Благодарим ти, че проявяваш желание да ни помогнеш да подобрим качеството на рецептите, публикувани в сайта, преди да пуснем новия Vkusnotiiki.bg, където ще бъдат прехвърлени най-добрите налични рецепти.

Моля сигнализирай за нередност в тази рецепта, като неправилни име, снимка, продукти, правописни грешки или друго - просто опиши накратко проблема в полето по-долу:










Какво е "Одобрена от кухнята"?

Това са рецепти, които са преминали през редакцията на Vkusnotiiki.bg. Това гарантира надежността на всяка рецепта.

Кутия (0)
Искате да държите всичките си рецепти на едно място?

Регистрирайте се сега за да запазите любимите ви рецепти в една кутия.
Имейл
Парола забравена?
регистрация
запомни ме