Винен кебап

Винен кебап
Порции: 6
Трудност: Лесно
Време за подготовка: 1 час и
Време за готвене: 20 минути
Общо време: 1 час и 20 минути

Необходими продукти:

1 кг. свинска плешка 1 ч.ч. червено вино 1 к.ч. доматен сос 2 с.л. брашно 1 скилидка чесън 1 дафинов лист 3-4 с.л. сметана черен пипер червен пипер

Как да си приготвим Винен кебап

Месото се нарязва на малки парченца, наръсва се с черен пипер, изпържва се в олиото със счуканата скилидка чесън, залива се с подсолена вода да покрие месото и се задушава до омекване. Прибавя се виното, доматения сос, дафиновия лист, посолява се, добавя се размитото във вода брашно, залива се с 2 ч.ч. вода и разбъркваме.
Варим 5-6 мин., поръсваме с червен пипер и варим още 5-6 мин. Махаме от огъня и като поизстине, добавяме сметаната. Сервира се заедно с топка картофено пюре или варен ориз или заедно в една чиния.
Публикувана от: на 5 Март 2008 г., 23:52 ч., прочетена 52579 пъти
Моля регистрирайте се или влезте в профила си за да добавите нов коментар.

Пет подобни рецепти на Винен кебап

Манджа със свинско

Манджа със свинско

Слагате водата да заври и добавяте месото нарязано на хапки.…

коментари (0)
от: Симона Иванова
Свинско с портокали

Свинско с портокали

Приготвяне: Нарежете месото на тънки филийки и го начукайте.…

коментари (0)
от: Бубу
Свинско със сухи чушки

Свинско със сухи чушки

Нарязваме месото, на не много големи парчета, натрошваме сухите…
Свинско с марината на фурна

Свинско с марината на фурна

За марината: смесват се горчицата, лимоновия сок, нарязана 1…

коментари (0)
от: георги
Руло със свинско месо

Руло със свинско месо

Месото се разрязва по дължина, не до края, след това още веднъж,…

коментари (0)
от: надя
pppppppppp
Запазена на 2013-01-27 14:36:06
jenipuh
Запазена на 2013-01-27 11:50:13
kamenoff
Запазена на 2012-12-08 19:07:53
Avrora
Запазена на 2012-10-28 17:58:30
maya.lulankova
Запазена на 2012-09-21 15:01:40

След като изберете снимка натиснете бутона "Изпрати"

Изберете снимка

  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да надвишава 4 MB
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 300 пиксела (500х300)

Добавете линк към снимка:



  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 500 пиксела (500х500)







Какво е "Одобрена от кухнята"?

Това са рецепти, които са преминали през редакцията на Vkusnotiiki.net. Това гарантира надежността на всяка рецепта.

Кутия (0)
Искате да държите всичките си рецепти на едно място?

Регистрирайте се сега за да запазите любимите ви рецепти в една кутия.
Имейл
Парола забравена?
регистрация
запомни ме