Винен кебап

Винен кебап
Порции: 6
Трудност: Лесно
Време за подготовка: 1 час и
Време за готвене: 20 минути
Общо време: 1 час и 20 минути

Необходими продукти:

1 кг. свинска плешка 1 ч.ч. червено вино 1 к.ч. доматен сос 2 с.л. брашно 1 скилидка чесън 1 дафинов лист 3-4 с.л. сметана черен пипер червен пипер

Как да си приготвим Винен кебап

Месото се нарязва на малки парченца, наръсва се с черен пипер, изпържва се в олиото със счуканата скилидка чесън, залива се с подсолена вода да покрие месото и се задушава до омекване. Прибавя се виното, доматения сос, дафиновия лист, посолява се, добавя се размитото във вода брашно, залива се с 2 ч.ч. вода и разбъркваме.
Варим 5-6 мин., поръсваме с червен пипер и варим още 5-6 мин. Махаме от огъня и като поизстине, добавяме сметаната. Сервира се заедно с топка картофено пюре или варен ориз или заедно в една чиния.
Публикувана от: на 5 Март 2008 г., 23:52 ч., прочетена 61011 пъти
Моля регистрирайте се или влезте в профила си за да добавите нов коментар.

Пет подобни рецепти на Винен кебап

Бекон с картофи на фурна

Бекон с картофи на фурна

Картофите се сваряват, след това се нарязват на кубчета и се…

коментари (0)
от: савинчето
Ala amparo

Ala amparo

Намазва се тавичка с малко зехтин. Посоляват се пържолите и се…
Сач със свинско и пилешко месо

Сач със свинско и пилешко месо

Нарязваме свинското и пилешкото месо на кубчета, слагаме ги в…
Вкусни свински муцунки

Вкусни свински муцунки

Свинските маски като цяло не са разпространени много в София. Аз…

коментари (0)
от: Силвия Георгиева
Свински пържоли с топено сирене

Свински пържоли с топено сирене

Всяка пържола се овкусява с подправката и се намазва от едната…

коментари (2)
от: Мариана Барганова
pppppppppp
Запазена на 2013-01-27 14:36:06
jenipuh
Запазена на 2013-01-27 11:50:13
kamenoff
Запазена на 2012-12-08 19:07:53
Avrora
Запазена на 2012-10-28 17:58:30
maya.lulankova
Запазена на 2012-09-21 15:01:40

След като изберете снимка натиснете бутона "Изпрати"

Изберете снимка

  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да надвишава 4 MB
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 300 пиксела (500х300)

Добавете линк към снимка:



  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 500 пиксела (500х500)

Благодарим ти, че проявяваш желание да ни помогнеш да подобрим качеството на рецептите, публикувани в сайта, преди да пуснем новия Vkusnotiiki.bg, където ще бъдат прехвърлени най-добрите налични рецепти.

Моля сигнализирай за нередност в тази рецепта, като неправилни име, снимка, продукти, правописни грешки или друго - просто опиши накратко проблема в полето по-долу:










Какво е "Одобрена от кухнята"?

Това са рецепти, които са преминали през редакцията на Vkusnotiiki.bg. Това гарантира надежността на всяка рецепта.

Кутия (0)
Искате да държите всичките си рецепти на едно място?

Регистрирайте се сега за да запазите любимите ви рецепти в една кутия.
Имейл
Парола забравена?
регистрация
запомни ме