Кайма с картофи на фурна

Кайма с картофи на фурна
(62)
ОТ:
на 25 Юли 2007 г., 19:47 ч.
Порции: 6
Време за подготовка: 30 минути
Време за готвене: 30 минути
Общо време: 60 минути

Необходими продукти:

500 гр. кайма 3 стръка зелен лук 1 гл. лук 2 моркова 100 гр. царевица от консерва 500 гр. картофи магданоз на вкус 1 кубче пилешки бульон 100 гр. твърдо сирене 150 гр. кашкавал черен пипер червен пипер чубрица кимион 1 с.л. кетчуп разтворен в 1 к. ч. вода сол на вкус олио

Как да си приготвим Кайма с картофи на фурна

В кръгла тавичка се налива малко олио. Каймата се разстила в тавичката омесена с чер. пипер, чубрица, кимион във формата на голямо кюфте. Картофите се нарязват на пръчици, лукът на колелца, морковите на кубчета. Смесват се с царевицата, натрошеното сирене, наситнения магданоз, разтворения кетчуп, останалите подправки и бульона разтворен в 1 к.ч. вода,сол на вкус. Кашкавалът се настъргва върху цялото ястие. Полива се с още малко олио. Ястието се пече предварително затоплена фурна, на умерена фурна, докато се зачерви. Сервира се, като се реже пожелание.
Публикувана от: на 25 Юли 2007 г., 19:47 ч., прочетена 33556 пъти
Моля регистрирайте се или влезте в профила си за да добавите нов коментар.
hrisi_ivanova
на 13:47, 8 Сеп 2009 г. от
Стават много вкусни

Беше ли ви полезен този коментар? [ ДА ] 12 потребителя сметнаха този коментар за полезен

Пет подобни рецепти на Кайма с картофи на фурна

Таратор с моркови

Таратор с моркови

1.Моркови се настъргват. 2.Към тях се прибавя пресован чесън и…

коментари (1)
от: Стоянка Иванова Борисова
Таратор с репички

Таратор с репички

1. Киселото мляко се разбива добре с водата. 2. Размесва се със…

коментари (0)
от: Стоянка Иванова Борисова
Сух таратор

Сух таратор

1. Киселото мляко се слага в подходяща купа и към него се прибавят…

коментари (0)
от: Стоянка Иванова Борисова
Кашкавал пане по сицилиански

Кашкавал пане по сицилиански

1. Охладеният кашкавал се нарязва на филийки, които се изплакват…

коментари (0)
от: Стоянка Иванова Борисова
Забулени яйца с прясно мляко по касапски

Забулени яйца с прясно мляко по касапски

1. Олиото се загрява в тиган. 2. Поръсва се с 1 с.л. червен пипер и се…

коментари (1)
от: Стоянка Иванова Борисова
liskonti
Запазена на 2013-04-09 20:59:41
veni78
Запазена на 2013-01-06 13:31:12
милото
Запазена на 2012-07-11 15:13:45
pataret
Запазена на 2012-03-16 21:58:17
fatme78
Запазена на 2012-03-14 19:57:12

След като изберете снимка натиснете бутона "Изпрати"

Изберете снимка

  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да надвишава 4 MB
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 300 пиксела (500х300)

Добавете линк към снимка:



  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 500 пиксела (500х500)







Какво е "Одобрена от кухнята"?

Това са рецепти, които са преминали през редакцията на Vkusnotiiki.net. Това гарантира надежността на всяка рецепта.

Кутия (0)
Искате да държите всичките си рецепти на едно място?

Регистрирайте се сега за да запазите любимите ви рецепти в една кутия.
Имейл
Парола забравена?
регистрация
запомни ме