Катък

Необходими продукти:

500г. изцедено кисело мляко 4 скилидки чесън 200г. овче/краве/ сирене 100г. разтопено масло

Как да си приготвим Катък

В изцедено кисело мляко се настъргва сиренето и счукания чесън. Изсипва се разтопеното масло като се бърка непрекъснато, посолява се.
Сервира се в/у разрязана на две половини чушка или в разрязан на две и издълбана вътрешност червен домат, или разрязана на две и издълбана прясна или кисела краставица.
Публикувана от: на 29 Юни 2007 г., 15:54 ч., прочетена 37826 пъти
Моля регистрирайте се или влезте в профила си за да добавите нов коментар.
PAWLINA
на 19:22, 27 Фев 2014 г. от
Моля Ви, изпратете ми традиционна Българска рецепта за катък,която мога да прилагам през цялата година(целогодишно), понеже живея в Кипър,занимавам се с млекодобив и угояване на овце.Целта ми е да произвеждам този продукт легално и да съумея да го наложа на Кипърския пазар,като съумея да запазя вкусовите му качества и оригиналноста му като традиционен Български продукт.Моля за съдействие!

Беше ли ви полезен този коментар? [ ДА ] 4 потребителя сметнаха този коментар за полезен

Пет подобни рецепти на Катък

Салата от тиквички

Салата от тиквички

Тиквичката се нарязва на дребни кубчета и се кипва и като изстине…
Салата от репички

Салата от репички

Репичките и краставиците се нарязват на средно големи кубчета в…

коментари (0)
от: Ели
Скордуля

Скордуля

Картофите се сваряват и намачкват, добавя се нарязания и смачкан…

коментари (0)
от: vesssi78
Салата с карфиол

Салата с карфиол

Карфиолът се накъсва на малки чепки и се измива. Задушава се в…

коментари (0)
от: Ути Бъчваров
Мексикана

Мексикана

В купа за салата се нарязва печения пипер и лука. Прибават се…
Иванка
Запазена на 2014-04-15 15:21:03
save_to
Запазена на 2013-05-08 18:46:54
lalyo27
Запазена на 2013-02-17 19:55:54
gitko74
Запазена на 2012-11-20 21:48:57
StKiprin
Запазена на 2012-11-11 16:10:48

След като изберете снимка натиснете бутона "Изпрати"

Изберете снимка

  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да надвишава 4 MB
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 300 пиксела (500х300)

Добавете линк към снимка:



  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 500 пиксела (500х500)







Какво е "Одобрена от кухнята"?

Това са рецепти, които са преминали през редакцията на Vkusnotiiki.net. Това гарантира надежността на всяка рецепта.

Кутия (0)
Искате да държите всичките си рецепти на едно място?

Регистрирайте се сега за да запазите любимите ви рецепти в една кутия.
Имейл
Парола забравена?
регистрация
запомни ме