Катък

Необходими продукти:

500г. изцедено кисело мляко 4 скилидки чесън 200г. овче/краве/ сирене 100г. разтопено масло

Как да си приготвим Катък

В изцедено кисело мляко се настъргва сиренето и счукания чесън. Изсипва се разтопеното масло като се бърка непрекъснато, посолява се.
Сервира се в/у разрязана на две половини чушка или в разрязан на две и издълбана вътрешност червен домат, или разрязана на две и издълбана прясна или кисела краставица.
Публикувана от: на 29 Юни 2007 г., 15:54 ч., прочетена 43915 пъти
Моля регистрирайте се или влезте в профила си за да добавите нов коментар.
PAWLINA
на 19:22, 27 Фев 2014 г. от
Моля Ви, изпратете ми традиционна Българска рецепта за катък,която мога да прилагам през цялата година(целогодишно), понеже живея в Кипър,занимавам се с млекодобив и угояване на овце.Целта ми е да произвеждам този продукт легално и да съумея да го наложа на Кипърския пазар,като съумея да запазя вкусовите му качества и оригиналноста му като традиционен Български продукт.Моля за съдействие!

Беше ли ви полезен този коментар? [ ДА ] 12 потребителя сметнаха този коментар за полезен

Пет подобни рецепти на Катък

Зелена салата с маслини и яйца

Зелена салата с маслини и яйца

Марулята се нарязва (накъсва). Слага се в купа, добавят се…
Салата от магданоз и зелен лук

Салата от магданоз и зелен лук

Магданоза и лука се измиват и нарязват. Овкусяват се със сока на…
Салата от пушена скумрия

Салата от пушена скумрия

Почиствате рибата от костите и кожата и я нарязвате. Наръсвате с…
Люти чушлета за зимата

Люти чушлета за зимата

Чушлетата се надупчват, отрязват се дръжките на половина и се…
Шарена туршия

Шарена туршия

Водата, оцетът, солта, медът и подправките се варят около 10-15…
Moli
Запазена на 2015-03-26 21:05:33
Иванка
Запазена на 2014-04-15 15:21:03
save_to
Запазена на 2013-05-08 18:46:54
lalyo27
Запазена на 2013-02-17 19:55:54
gitko74
Запазена на 2012-11-20 21:48:57

След като изберете снимка натиснете бутона "Изпрати"

Изберете снимка

  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да надвишава 4 MB
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 300 пиксела (500х300)

Добавете линк към снимка:



  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 500 пиксела (500х500)

Благодарим ти, че проявяваш желание да ни помогнеш да подобрим качеството на рецептите, публикувани в сайта, преди да пуснем новия Vkusnotiiki.bg, където ще бъдат прехвърлени най-добрите налични рецепти.

Моля сигнализирай за нередност в тази рецепта, като неправилни име, снимка, продукти, правописни грешки или друго - просто опиши накратко проблема в полето по-долу:










Какво е "Одобрена от кухнята"?

Това са рецепти, които са преминали през редакцията на Vkusnotiiki.bg. Това гарантира надежността на всяка рецепта.

Кутия (0)
Искате да държите всичките си рецепти на едно място?

Регистрирайте се сега за да запазите любимите ви рецепти в една кутия.
Имейл
Парола забравена?
регистрация
запомни ме