Катък

Необходими продукти:

500г. изцедено кисело мляко 4 скилидки чесън 200г. овче/краве/ сирене 100г. разтопено масло

Как да си приготвим Катък

В изцедено кисело мляко се настъргва сиренето и счукания чесън. Изсипва се разтопеното масло като се бърка непрекъснато, посолява се.
Сервира се в/у разрязана на две половини чушка или в разрязан на две и издълбана вътрешност червен домат, или разрязана на две и издълбана прясна или кисела краставица.
Публикувана от: на 29 Юни 2007 г., 15:54 ч., прочетена 38483 пъти
Моля регистрирайте се или влезте в профила си за да добавите нов коментар.
PAWLINA
на 19:22, 27 Фев 2014 г. от
Моля Ви, изпратете ми традиционна Българска рецепта за катък,която мога да прилагам през цялата година(целогодишно), понеже живея в Кипър,занимавам се с млекодобив и угояване на овце.Целта ми е да произвеждам този продукт легално и да съумея да го наложа на Кипърския пазар,като съумея да запазя вкусовите му качества и оригиналноста му като традиционен Български продукт.Моля за съдействие!

Беше ли ви полезен този коментар? [ ДА ] 6 потребителя сметнаха този коментар за полезен

Пет подобни рецепти на Катък

Лютица

Лютица

Печем пиперките и лютите чушки, но не много, колкото да могат да…

коментари (0)
от: chefos
Шопска салата

Шопска салата

Опичаме, обелваме и нарязваме пиперките, слагаме няколко…

коментари (0)
от: aigul muradinova
Италианска салата  II

Италианска салата II

Макароните се сваряват в бульона. След като изстинат се объркват…

коментари (0)
от: Жулиета
Рулца от раци "Ала Вани"

Рулца от раци "Ала Вани"

Раците, краставичките, кашкавала и гъбите се нарязват на кубчета.…

коментари (0)
от: Ваня Стефанова Стайкова
Шопска салата 2 вид

Шопска салата 2 вид

Краставиците и доматите се нарязват, а сиренето се настъргва.…

коментари (0)
от: Виктория Христоскова
Иванка
Запазена на 2014-04-15 15:21:03
save_to
Запазена на 2013-05-08 18:46:54
lalyo27
Запазена на 2013-02-17 19:55:54
gitko74
Запазена на 2012-11-20 21:48:57
StKiprin
Запазена на 2012-11-11 16:10:48

След като изберете снимка натиснете бутона "Изпрати"

Изберете снимка

  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да надвишава 4 MB
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 300 пиксела (500х300)

Добавете линк към снимка:



  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 500 пиксела (500х500)







Какво е "Одобрена от кухнята"?

Това са рецепти, които са преминали през редакцията на Vkusnotiiki.net. Това гарантира надежността на всяка рецепта.

Кутия (0)
Искате да държите всичките си рецепти на едно място?

Регистрирайте се сега за да запазите любимите ви рецепти в една кутия.
Имейл
Парола забравена?
регистрация
запомни ме