Кюфтета по Цариградски

(138)
ОТ:
на 20 Юли 2007 г., 12:39 ч.
Порции: 2-3
Време за подготовка: 30 минути
Време за готвене: 30 минути
Общо време: 60 минути

Необходими продукти:

500 гр свинска кайма 1 яйце 1 глава лук 2 филийки хляб 100 мл. прясно мляко сол брашно олио/зехтин За пюрето: 500 гр картофи 50 гр краве масло 200 мл прясно мляко сол

Как да си приготвим Кюфтета по Цариградски

Към свинската кайма се добавят яйцето, нарязания на ситно лук, солта, надробените филийки, предварително накиснати в прясното мляко, и солта. Разбърква се добре. Правят се малки кюфтенца, овалват се в брашно и се запържват от двете страни в тиган с предварително нагрята мазнина.
Картофите се сваряват, обелват се и се пасират. Добавя се маслото и солта, залива се с горещото прясно мляко и се разбърква добре до получаване на еднородна смес.
Кюфтенцата се сервират върху картофеното пюре.
Публикувана от: на 20 Юли 2007 г., 12:39 ч., прочетена 100559 пъти
Моля регистрирайте се или влезте в профила си за да добавите нов коментар.
bobi_rangelova
на 23:45, 12 Дек 2011 г. от
mnogo e vkusno !!!

Беше ли ви полезен този коментар? [ ДА ] 7 потребителя сметнаха този коментар за полезен

росица
на 17:38, 17 Мар 2010 г. от
страхотно е става бързо и лесно и не се изискват много продукти

Беше ли ви полезен този коментар? [ ДА ] 35 потребителя сметнаха този коментар за полезен

Пет подобни рецепти на Кюфтета по Цариградски

Кюфтета от пиле - пържени

Кюфтета от пиле - пържени

Пилето се почиства, измива и обезкостява. Месото се посолява и се…

коментари (1)
от: Йордан Йорданов
Картофени кюфтенца с кайма

Картофени кюфтенца с кайма

Слагаме картофите да се сварят. Режем лука на ситно и ги…

коментари (0)
от: тюркинята
Мусака с картофи II

Мусака с картофи II

В тенджера задушете ситно накълцания лук до неговото побеляване…

коментари (2)
от: Гергана Фиданова
Пълнени чушки с пилешка кайма в гювеч

Пълнени чушки с пилешка кайма в гювеч

Омесете каймата с ориза, яйцето, настъргания кромид, посолете я и…

коментари (0)
от: Маргарита Димитрова гр. Червен бряг, обл. Плевенска
Странна мусака

Странна мусака

Гъбите се нарязват на ситно и се слагат в малко подсолена вода,…

коментари (1)
от: ангелче
stefilady
Запазена на 2013-11-28 17:17:39
svetla70n
Запазена на 2013-07-21 13:58:52
galka86
Запазена на 2013-03-05 14:29:40
elimagi
Запазена на 2013-02-23 14:39:25
marianaki
Запазена на 2012-11-05 21:35:44

След като изберете снимка натиснете бутона "Изпрати"

Изберете снимка

  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да надвишава 4 MB
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 300 пиксела (500х300)

Добавете линк към снимка:



  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 500 пиксела (500х500)







Какво е "Одобрена от кухнята"?

Това са рецепти, които са преминали през редакцията на Vkusnotiiki.net. Това гарантира надежността на всяка рецепта.

Кутия (0)
Искате да държите всичките си рецепти на едно място?

Регистрирайте се сега за да запазите любимите ви рецепти в една кутия.
Имейл
Парола забравена?
регистрация
запомни ме