Мусака с картофи

Мусака с картофи
Порции: 8
Време за подготовка: 40 минути
Време за готвене: 45 минути
Общо време: 1 час и 25 минути

Необходими продукти:

250 г. кайма 1 кг. картофи 1 гл. лук 1 скилидка чесън 1 морков 1/2 ч.ч. доматен сос черен пипер червен пипер чубрица 1 дафинов лист сол олио 1 яйце 1/2 ч.ч. прясно мляко(кисело) 1 с.л. брашно

Как да си приготвим Мусака с картофи

Лукът, чесъна и моркова се нарязват на ситно и се задушават, добавя се каймата и се бърка докато каймата стане на трошички, прибавят се черния пипер, червения пипер, чубрицата. В тавичка нарязваме, обелените, на малки кубченца картофи. Изсипваме каймата,дафиновия лист, посоляваме, и разбъркваме, добавяме вода, колкото да покрие сместа. Печем на умерена фурна около 30 мин. Заливаме с доматения сос и печем 5 мин. Смесваме яйцето, млякото, брашното и щипка сол и заливаме мусаката, печем до готовност на заливката.
Бележка: Ако обичате заливката може да удвоите дозата.
Публикувана от: на 13 Март 2008 г., 23:07 ч., прочетена 180795 пъти
Моля регистрирайте се или влезте в профила си за да добавите нов коментар.
radoslav.eftimov
на 21:58, 4 Сеп 2012 г. от
Рецептата е много добра и лесна....Само като забележка, за заливката не стига само 1 яйце...при мен се наложи поне с 3...и още кисело мляко..

Беше ли ви полезен този коментар? [ ДА ] 14 потребителя сметнаха този коментар за полезен

дидаче
на 19:39, 1 Фев 2012 г. от
Мусаката стана невероятно вкусна!!! Благодаря за рецептатаsmile

Беше ли ви полезен този коментар? [ ДА ] 35 потребителя сметнаха този коментар за полезен

Пет подобни рецепти на Мусака с картофи

Бъркани шницели

Бъркани шницели

Всичко се слага в голяма купа и се разбърква докато се смесят…

коментари (0)
от: hristina
Разкош

Разкош

Две от яйцата се сваряват. Всичко се реже на дребни…

коментари (3)
от: Йордан Йорданов
Мусака Експрес

Мусака Експрес

1. В малка тенджера се кипват 200 мл вода, слага се доматеното пюре и…

коментари (0)
от: Стоянка Иванова Борисова
Мусака от патладжани

Мусака от патладжани

1.Патладжаните се нарязват на колелца посоляват се и се поставят…

коментари (1)
от: Стоянка Иванова Борисова
Мусака  по ивайловградски

Мусака по ивайловградски

1.Каймата се омесва с ригана, солта, бялото вино, черния пипер и…

коментари (1)
от: Стоянка Иванова Борисова
DeTs
Запазена на 2014-12-14 00:19:15
mari_samanta
Запазена на 2014-01-21 12:55:27
рaдмилa
Запазена на 2013-10-15 02:43:48
Николай Станчев
Запазена на 2013-05-05 12:23:11
miro_4181
Запазена на 2012-12-01 03:49:31

След като изберете снимка натиснете бутона "Изпрати"

Изберете снимка

  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да надвишава 4 MB
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 300 пиксела (500х300)

Добавете линк към снимка:



  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 500 пиксела (500х500)







Какво е "Одобрена от кухнята"?

Това са рецепти, които са преминали през редакцията на Vkusnotiiki.net. Това гарантира надежността на всяка рецепта.

Кутия (0)
Искате да държите всичките си рецепти на едно място?

Регистрирайте се сега за да запазите любимите ви рецепти в една кутия.
Имейл
Парола забравена?
регистрация
запомни ме