Мусака с картофи

Мусака с картофи
Порции: 8
Време за подготовка: 40 минути
Време за готвене: 45 минути
Общо време: 1 час и 25 минути

Необходими продукти:

250 г. кайма 1 кг. картофи 1 гл. лук 1 скилидка чесън 1 морков 1/2 ч.ч. доматен сос черен пипер червен пипер чубрица 1 дафинов лист сол олио 1 яйце 1/2 ч.ч. прясно мляко(кисело) 1 с.л. брашно

Как да си приготвим Мусака с картофи

Лукът, чесъна и моркова се нарязват на ситно и се задушават, добавя се каймата и се бърка докато каймата стане на трошички, прибавят се черния пипер, червения пипер, чубрицата. В тавичка нарязваме, обелените, на малки кубченца картофи. Изсипваме каймата,дафиновия лист, посоляваме, и разбъркваме, добавяме вода, колкото да покрие сместа. Печем на умерена фурна около 30 мин. Заливаме с доматения сос и печем 5 мин. Смесваме яйцето, млякото, брашното и щипка сол и заливаме мусаката, печем до готовност на заливката.
Бележка: Ако обичате заливката може да удвоите дозата.
Публикувана от: на 13 Март 2008 г., 23:07 ч., прочетена 187410 пъти
Моля регистрирайте се или влезте в профила си за да добавите нов коментар.
radoslav.eftimov
на 21:58, 4 Сеп 2012 г. от
Рецептата е много добра и лесна....Само като забележка, за заливката не стига само 1 яйце...при мен се наложи поне с 3...и още кисело мляко..

Беше ли ви полезен този коментар? [ ДА ] 18 потребителя сметнаха този коментар за полезен

дидаче
на 19:39, 1 Фев 2012 г. от
Мусаката стана невероятно вкусна!!! Благодаря за рецептатаsmile

Беше ли ви полезен този коментар? [ ДА ] 38 потребителя сметнаха този коментар за полезен

Пет подобни рецепти на Мусака с картофи

Кюфтета с млечен сос

Кюфтета с млечен сос

Каймата се омесва с накиснатия във вода и изстискан хляб, 1 яйце,…
Шницели с плънка

Шницели с плънка

Каймата се слага в дълбок съд. В нея се слага настъргания лук,…
Руло  Стефани

Руло Стефани

Каймата се омесва с настъргания лук, натопената във вода и…
Пълнени  чушки

Пълнени чушки

Ситно нарязания лук и морков се задушават добавя се месото, бърка…
Мусака с картофи

Мусака с картофи

Лукът, чесъна и моркова се нарязват на ситно и се задушават,…
mari_samanta
Запазена на 2014-01-21 12:55:27
рaдмилa
Запазена на 2013-10-15 02:43:48
Николай Станчев
Запазена на 2013-05-05 12:23:11
miro_4181
Запазена на 2012-12-01 03:49:31
iaoiao
Запазена на 2012-11-10 21:55:27

След като изберете снимка натиснете бутона "Изпрати"

Изберете снимка

  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да надвишава 4 MB
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 300 пиксела (500х300)

Добавете линк към снимка:



  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 500 пиксела (500х500)

Благодарим ти, че проявяваш желание да ни помогнеш да подобрим качеството на рецептите, публикувани в сайта, преди да пуснем новия Vkusnotiiki.bg, където ще бъдат прехвърлени най-добрите налични рецепти.

Моля сигнализирай за нередност в тази рецепта, като неправилни име, снимка, продукти, правописни грешки или друго - просто опиши накратко проблема в полето по-долу:










Какво е "Одобрена от кухнята"?

Това са рецепти, които са преминали през редакцията на Vkusnotiiki.bg. Това гарантира надежността на всяка рецепта.

Кутия (0)
Искате да държите всичките си рецепти на едно място?

Регистрирайте се сега за да запазите любимите ви рецепти в една кутия.
Имейл
Парола забравена?
регистрация
запомни ме