Никулденски Шаран

(27)
Подходяща рецепта за: Никулден
Трудност: Лесно
Време за подготовка: 15 минути
Време за готвене: 40 минути
Общо време: 55 минути

Необходими продукти:

1 шаран(2 кг) 1 морков 2 глави лук 1 ч.ч. бяло вино 4 с.л. олио 2 стръка праз магданоз копър девисил 2 лимона сол на вкус черен пипер на вкус

Как да си приготвим Никулденски Шаран

Лукът и морковите се нарязват на ситно и се задушават. Подправят се със ситно нарязани копър, магданоз, девисил и малко черен пипер и сол. Налива се 1/2 ч.ч. вода, задушава се 5 минути и се оттегля от котлона. Това е плънката и трябва е овкусена добре. Празът се нарязва на големи парчета (около 10 см.). От тях се приготвя канапе, върху което да се постави напълнения шаран. Рибата се почиства добре, осолява се, пълни се с плънката и се зашива. Внимателно се поставя върху канапето, залива се обилно с бяло вино и се покрива с резени лимон. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса. Пече се 30-40 минути (в зависимост от големината на рибата) Поднася се с много лимон!!!
Публикувана от: на 19 Септември 2008 г., 15:43 ч., прочетена 13468 пъти
Моля регистрирайте се или влезте в профила си за да добавите нов коментар.
Анелия Иванова
на 9:10, 29 Окт 2009 г. от
супер лесна рецепта с удоволствие ще я пробвам понеже имам вече и именничка.Благодаряви че сте я публикували.

Беше ли ви полезен този коментар? [ ДА ] 1 потребителя сметнаха този коментар за полезен

Пет подобни рецепти на Никулденски Шаран

Скумрия с картофи на фурна

Скумрия с картофи на фурна

Рибата се изчиства и се слага в тавичка на дъното, на която е…

коментари (0)
от: Савина - мама
Октопод на скара по средиземноморски

Октопод на скара по средиземноморски

Почистете октопода, измийте го и първо махнете човката, тя се…

коментари (4)
от: Нели Василева
Шаран на фурна

Шаран на фурна

Плънката: Лука и ориза леко се задушават в тенджерка, след това…

коментари (0)
от: инж.Димитър Димитров
Рибена консерва "Маргарита"

Рибена консерва "Маргарита"

Консервата се приготвя в тенджера под налягане. На дъното и се…

коментари (1)
от: Маргарита Димитрова, гр. Червен бряг, обл. Плевенска
Саламурена чорба от сом

Саламурена чорба от сом

Сварете главата и опашката на сома, извадете ги и ги оставете да…

коментари (1)
от: Маргарита Димитрова, гр. Червен бряг, обл. Плевенска
gotvacka
Запазена на 2013-12-02 09:59:04
nelina
Запазена на 2013-10-08 11:55:50
pppppppppp
Запазена на 2013-03-31 11:48:16
милото
Запазена на 2012-07-11 14:59:10
buket
Запазена на 2011-12-05 00:27:59

След като изберете снимка натиснете бутона "Изпрати"

Изберете снимка

  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да надвишава 4 MB
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 300 пиксела (500х300)

Добавете линк към снимка:



  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 500 пиксела (500х500)







Какво е "Одобрена от кухнята"?

Това са рецепти, които са преминали през редакцията на Vkusnotiiki.net. Това гарантира надежността на всяка рецепта.

Кутия (0)
Искате да държите всичките си рецепти на едно място?

Регистрирайте се сега за да запазите любимите ви рецепти в една кутия.
Имейл
Парола забравена?
регистрация
запомни ме