Печени сини сливи

Печени сини сливи
(32)
ОТ:
на 6 Октомври 2009 г., 18:19 ч.
Порции: 10-12
Време за подготовка: 20 минути
Време за готвене: 30 минути
Общо време: 50 минути

Необходими продукти:

2 кг сини сливи 1/2 ч.ч. кристална захар 1/2 ч.ч. вода

Как да си приготвим Печени сини сливи

Почистваме сливите от костилките, като ги сцепваме по дължина, но без да разделяме напълно двете половинки. Така почистените сливи нареждаме в тавичка с месото нагоре. Поръсваме със захарта и сипваме в тавичката водата. Поставяме в предварително загрята фурна и печем около 40 минути на 200 градуса.

Готовите сливи можем да използваме за гарниране на сладкиши, сладолед, или като самостоятелен десерт.

Можем да ги съхраним и за по-дълго време, като напълним малки бурканчета, завием капачетата и стерилизираме около 20 минути във вряща вода. За да сме сигурни, че бурканчетата са стерилизирани добре, е хубаво да ги оставим да изстинат във водата, в която сме ги стерилизирали.
Публикувана от: на 6 Октомври 2009 г., 18:19 ч., прочетена 9402 пъти
Моля регистрирайте се или влезте в профила си за да добавите нов коментар.

Пет подобни рецепти на Печени сини сливи

Ябълков пай II

Ябълков пай II

Карамелизирайте захарта и водата, изсипете сместа в тава.…
Парфе с ягоди

Парфе с ягоди

Яйцата и захарта се разбиват до побеляване с леко бъркане се…
Ябълки в плик

Ябълки в плик

Бутер тестото се разточва леко и се нарязва на квадрати с такава…
Ябълков пай

Ябълков пай

Почистете и обелете ябълките. Нарежете ги на филийки. В средно…
Черешов Desert

Черешов Desert

В пресятото няколко пъти брашно, направете кладенче и сипете…
lena doncheva
Запазена на 2012-01-04 17:37:16

След като изберете снимка натиснете бутона "Изпрати"

Изберете снимка

  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да надвишава 4 MB
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 300 пиксела (500х300)

Добавете линк към снимка:



  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 500 пиксела (500х500)







Какво е "Одобрена от кухнята"?

Това са рецепти, които са преминали през редакцията на Vkusnotiiki.net. Това гарантира надежността на всяка рецепта.

Кутия (0)
Искате да държите всичките си рецепти на едно място?

Регистрирайте се сега за да запазите любимите ви рецепти в една кутия.
Имейл
Парола забравена?
регистрация
запомни ме