Печени сини сливи

Печени сини сливи
(32)
ОТ:
на 6 Октомври 2009 г., 18:19 ч.
Порции: 10-12
Време за подготовка: 20 минути
Време за готвене: 30 минути
Общо време: 50 минути

Необходими продукти:

2 кг сини сливи 1/2 ч.ч. кристална захар 1/2 ч.ч. вода

Как да си приготвим Печени сини сливи

Почистваме сливите от костилките, като ги сцепваме по дължина, но без да разделяме напълно двете половинки. Така почистените сливи нареждаме в тавичка с месото нагоре. Поръсваме със захарта и сипваме в тавичката водата. Поставяме в предварително загрята фурна и печем около 40 минути на 200 градуса.

Готовите сливи можем да използваме за гарниране на сладкиши, сладолед, или като самостоятелен десерт.

Можем да ги съхраним и за по-дълго време, като напълним малки бурканчета, завием капачетата и стерилизираме около 20 минути във вряща вода. За да сме сигурни, че бурканчетата са стерилизирани добре, е хубаво да ги оставим да изстинат във водата, в която сме ги стерилизирали.
Публикувана от: на 6 Октомври 2009 г., 18:19 ч., прочетена 10081 пъти
Моля регистрирайте се или влезте в профила си за да добавите нов коментар.

Пет подобни рецепти на Печени сини сливи

Ябълков сладкиш с карамел

Ябълков сладкиш с карамел

В тавичка се смесва маслото и едната чаша захар. Слага се във…

коментари (0)
от: Ева Караиванова
Ябълков сладкиш II

Ябълков сладкиш II

Маслото и пудрата захар се разбиват до побеляване, прибавят се…
Крем Ягода

Крем Ягода

Избират се няколко по-твърди ягоди, останалите се смачкват на…

коментари (0)
от: надето и янито 10г. и 12г.
Шоколадова  наслада

Шоколадова наслада

Загрейте леко шоколада в микровълнова фурна. После го изсипете в…

коментари (0)
от: Дени
Десерт с кисело мляко и бишкоти и ягоди

Десерт с кисело мляко и бишкоти и ягоди

Киселото мляко се разбива със захарта, половината от ягодите на…

коментари (0)
от: Миглена Тонева
lena doncheva
Запазена на 2012-01-04 17:37:16

След като изберете снимка натиснете бутона "Изпрати"

Изберете снимка

  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да надвишава 4 MB
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 300 пиксела (500х300)

Добавете линк към снимка:



  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 500 пиксела (500х500)

Благодарим ти, че проявяваш желание да ни помогнеш да подобрим качеството на рецептите, публикувани в сайта, преди да пуснем новия Vkusnotiiki.bg, където ще бъдат прехвърлени най-добрите налични рецепти.

Моля сигнализирай за нередност в тази рецепта, като неправилни име, снимка, продукти, правописни грешки или друго - просто опиши накратко проблема в полето по-долу:










Какво е "Одобрена от кухнята"?

Това са рецепти, които са преминали през редакцията на Vkusnotiiki.bg. Това гарантира надежността на всяка рецепта.

Кутия (0)
Искате да държите всичките си рецепти на едно място?

Регистрирайте се сега за да запазите любимите ви рецепти в една кутия.
Имейл
Парола забравена?
регистрация
запомни ме