Пиле с ориз и чесън

(8)
ОТ:
на 30 Май 2009 г., 17:54 ч.
Порции: 4
Време за подготовка: 45 минути
Време за готвене: 45 минути
Общо време: 1 час и 30 минути

Необходими продукти:

200 гр ориз 2 пилешки бутчета 2 пилешки бульончета 1 глава или 3-4 стръка лук сол и черен пипер на вкус 300 гр кисело мляко 5-6 скилиди чесън 1 с.л. майонеза олио

Как да си приготвим Пиле с ориз и чесън

В нагрятото олио се запържва ориза докато придобие бял тебеширен цвят. След това се изсипва лука и той се запържва. Налива се 400 мл вода и двете бульончета. Ври докато поеме водата.
Бутчетата се запържват отделно до зачервяване. В тава се изсипва приготвения ориз, бутчетата и още 400 мл вода. Пече се на фурна на около 180 градуса. Като поизстине се обезкостява месото и се накъсва или накълцва на ситно, омесва се с ориза.
От киселото мляко, майонезата и счукания чесън се приготвя сос, който се овкусява с черен пипер и сол. Сервира се топло и полято със соса.
Добър апетит!
Публикувана от: на 30 Май 2009 г., 17:54 ч., прочетена 16640 пъти
Моля регистрирайте се или влезте в профила си за да добавите нов коментар.

Пет подобни рецепти на Пиле с ориз и чесън

Специалитет Латино

Специалитет Латино

Месото се нарязва на хапки или се накълцва на ситно и се овалва в…

коментари (2)
от: Диди
Саламура (Пилешко със зеленчуци)

Саламура (Пилешко със зеленчуци)

Нарязваме пилешкото месо и запържваме докато почервенее.…

коментари (0)
от: desislava nikolova
Пилешко месо с бял сос и маслини

Пилешко месо с бял сос и маслини

Пилешкото филе се нарязва на хапки, наръсва се с черен пипер и…

коментари (0)
от: Ивана Неделчева
Пилешки дробчета II

Пилешки дробчета II

Измиваме и почистваме дробчетата. Лукът нарязваме на едро.…

коментари (0)
от: Петя Иванова
Пиле по Самоковски

Пиле по Самоковски

Пилето се кипва, нарязано на порции с малко сол и черен пипер.…

коментари (0)
от: Галя
isi2229
Запазена на 2014-09-13 21:36:34
mimito
Запазена на 2014-06-06 19:47:59
dimi2504
Запазена на 2013-08-08 09:57:44
ivailomishev
Запазена на 2013-05-07 23:35:14
Alex
Запазена на 2012-12-18 00:39:01

След като изберете снимка натиснете бутона "Изпрати"

Изберете снимка

  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да надвишава 4 MB
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 300 пиксела (500х300)

Добавете линк към снимка:



  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 500 пиксела (500х500)

Благодарим ти, че проявяваш желание да ни помогнеш да подобрим качеството на рецептите, публикувани в сайта, преди да пуснем новия Vkusnotiiki.bg, където ще бъдат прехвърлени най-добрите налични рецепти.

Моля сигнализирай за нередност в тази рецепта, като неправилни име, снимка, продукти, правописни грешки или друго - просто опиши накратко проблема в полето по-долу:










Какво е "Одобрена от кухнята"?

Това са рецепти, които са преминали през редакцията на Vkusnotiiki.bg. Това гарантира надежността на всяка рецепта.

Кутия (0)
Искате да държите всичките си рецепти на едно място?

Регистрирайте се сега за да запазите любимите ви рецепти в една кутия.
Имейл
Парола забравена?
регистрация
запомни ме