Пиле с ориз и чесън

(8)
ОТ:
на 30 Май 2009 г., 17:54 ч.
Порции: 4
Време за подготовка: 45 минути
Време за готвене: 45 минути
Общо време: 1 час и 30 минути

Необходими продукти:

200 гр ориз 2 пилешки бутчета 2 пилешки бульончета 1 глава или 3-4 стръка лук сол и черен пипер на вкус 300 гр кисело мляко 5-6 скилиди чесън 1 с.л. майонеза олио

Как да си приготвим Пиле с ориз и чесън

В нагрятото олио се запържва ориза докато придобие бял тебеширен цвят. След това се изсипва лука и той се запържва. Налива се 400 мл вода и двете бульончета. Ври докато поеме водата.
Бутчетата се запържват отделно до зачервяване. В тава се изсипва приготвения ориз, бутчетата и още 400 мл вода. Пече се на фурна на около 180 градуса. Като поизстине се обезкостява месото и се накъсва или накълцва на ситно, омесва се с ориза.
От киселото мляко, майонезата и счукания чесън се приготвя сос, който се овкусява с черен пипер и сол. Сервира се топло и полято със соса.
Добър апетит!
Публикувана от: на 30 Май 2009 г., 17:54 ч., прочетена 14449 пъти
Моля регистрирайте се или влезте в профила си за да добавите нов коментар.

Пет подобни рецепти на Пиле с ориз и чесън

Пилешко филе по пиратски

Пилешко филе по пиратски

Пилешкото филе се нарязва на филийки и се реди в тава. След това…
Пилешки пържоли с гъби и топено сирене

Пилешки пържоли с гъби и топено сирене

В тавичка наредете пържолките, след това гъбите отгоре и накрая…

коментари (0)
от: Ваня
Универсално пиле

Универсално пиле

Ориза се сварява с 2 и 1/2 ч.ч. вода и подправката, до готовност…

коментари (0)
от: Десислава Георгиева Чанева
Звездно пиле Ани

Звездно пиле Ани

Кус-кусът се обтрива с олиото още суров. Сварява се в разтворения…
Пиле по царски

Пиле по царски

На дъното на тавата, се слага половината от маслото. Картофите се…

коментари (0)
от: Галка
dimi2504
Запазена на 2013-08-08 09:57:44
ivailomishev
Запазена на 2013-05-07 23:35:14
Alex
Запазена на 2012-12-18 00:39:01
taniasta
Запазена на 2012-10-28 22:14:53
lili_koci
Запазена на 2012-08-17 20:00:23

След като изберете снимка натиснете бутона "Изпрати"

Изберете снимка

  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да надвишава 4 MB
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 300 пиксела (500х300)

Добавете линк към снимка:



  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 500 пиксела (500х500)







Какво е "Одобрена от кухнята"?

Това са рецепти, които са преминали през редакцията на Vkusnotiiki.net. Това гарантира надежността на всяка рецепта.

Кутия (0)
Искате да държите всичките си рецепти на едно място?

Регистрирайте се сега за да запазите любимите ви рецепти в една кутия.
Имейл
Парола забравена?
регистрация
запомни ме