Питка цвете

Питка цвете
(1)
ОТ:
на 17 Февруари 2013 г., 9:29 ч.
Порции: 6-7
Трудност: Средно
Време за подготовка: 1 час и
Време за готвене: 30 минути
Общо време: 1 час и 30 минути

Необходими продукти:

10 гр. суха мая 2 яйца без един жълтък - той е за намазване 250 мл. прясно мляко 1 ч.ч. кисело мляко 3 с.л. олио 1 с.л. сол 1 ч.л. захар 800 г. брашно сусам

Как да си приготвим Питка цвете

В 50 мл. топло мляко се разтваря маята със захарта и щом шупне се замесва с останалите продукти. Оставяме 30 минути да втаса, отделяме малко топче, като яйце за средата, а другото тесто делим на 4 части.

Всяка се разточва на кора, намазва се с олио и се редят една върху друга. В средата на питата се поставя чашка с отвора надолу и от нея навън се нарязва на 8 триъгълника. Във всеки се прави процеп и започва усукването. Промушваме външната страна отдолу нагоре и изтегляме подвиваме краищата да се получи объл завършек. В средата се поставя топчето тесто. Намазваме с жълтък, сусам в средата и печем 30 минути.
Бележка: Подходяща за всеки празник!
Публикувана от: на 17 Февруари 2013 г., 9:29 ч., прочетена 10338 пъти
Моля регистрирайте се или влезте в профила си за да добавите нов коментар.

Пет подобни рецепти на Питка цвете

Погача с масло 'Стели'

Погача с масло 'Стели'

Разтваряме маята и захарта в 100 мл. хладка вода, докато шупне. В…

коментари (0)
от: Стели Филева-Стоянова от гр.Варна
Пита за Рангеловден

Пита за Рангеловден

Маята се разтваря в 1 к.ч. хладка вода, 1 ч.л. захар, 1 с.л.…
Прясна питка за Бъдни вечер

Прясна питка за Бъдни вечер

Брашното заедно със содата се пресява три пъти, както е по…
Лесна питка

Лесна питка

Изсипвам брашното в тава, правя си кладенче и в него, лека, полека,…
Самоковска питка

Самоковска питка

Към пресятото брашно се прибавят, разбитите заедно с киселото…
dimi2504
Запазена на 2015-04-21 16:44:07
rosi303
Запазена на 2015-02-22 14:05:42
mari_samanta
Запазена на 2014-01-17 09:23:02
galka86
Запазена на 2013-03-05 11:02:31
svetla70n
Запазена на 2013-02-25 21:45:24

След като изберете снимка натиснете бутона "Изпрати"

Изберете снимка

  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да надвишава 4 MB
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 300 пиксела (500х300)

Добавете линк към снимка:



  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 500 пиксела (500х500)

Благодарим ти, че проявяваш желание да ни помогнеш да подобрим качеството на рецептите, публикувани в сайта, преди да пуснем новия Vkusnotiiki.bg, където ще бъдат прехвърлени най-добрите налични рецепти.

Моля сигнализирай за нередност в тази рецепта, като неправилни име, снимка, продукти, правописни грешки или друго - просто опиши накратко проблема в полето по-долу:










Какво е "Одобрена от кухнята"?

Това са рецепти, които са преминали през редакцията на Vkusnotiiki.bg. Това гарантира надежността на всяка рецепта.

Кутия (0)
Искате да държите всичките си рецепти на едно място?

Регистрирайте се сега за да запазите любимите ви рецепти в една кутия.
Имейл
Парола забравена?
регистрация
запомни ме