Пълнен шаран с орехи

Пълнен шаран с орехи
(18)
Подходяща рецепта за: Никулден
Порции: 6
Трудност: Лесно
Необходимо време: 24,20
Време за готвене: 1 час и 15 минути

Необходими продукти:

2,5 кг Шаран 2 големи глави лук 1 морков 300 гр. счукани орехи 1 к.л. черен пипер девесил магданоз сол 5 с. л. зехтин (олио) 5-6 лимона

Как да си приготвим Пълнен шаран с орехи

Шарана се почиства от люспите и вътрешностите, осолява се и натрива с прясно изцеден лимонов сок от вън и вътре. Престоява в хладилник 24 часа.

Плънка:
В загрят зехтин се запържват последователно двете глави лук нарязани на дребно, моркова настърган на едро и счуканите орехи. Прибавят се подправките. Шарана се измива със студена вода и се пълни. Зашива се с конец. По цялата му дължина се подреждат нарязани на кръгчета лимони. В подходяща тава се поставя шарана върху дървена скаричка. Прибавят се 300 мл. студена вода, завива се с алуминиево фолио и се пече в загрята фурна на 200 градуса около 50 минути. Сваля се фолиото и се запича около 15 минути. Преди сервиране се сменят изпечените лимони със свежи. Сервира се нарязан с лимон.
Публикувана от: на 12 Декември 2008 г., 13:51 ч., прочетена 30646 пъти
Моля регистрирайте се или влезте в профила си за да добавите нов коментар.

Пет подобни рецепти на Пълнен шаран с орехи

Саламурена чорба от сом

Саламурена чорба от сом

Сварете главата и опашката на сома, извадете ги и ги оставете да…

коментари (1)
от: Маргарита Димитрова, гр. Червен бряг, обл. Плевенска
Пикантна скумрия във фолио

Пикантна скумрия във фолио

Скумрията се поставя във фолио, отгоре се реди сиренето, нарязано…

коментари (0)
от: Маргарита Димитрова, гр. Червен бряг, обл. Плевенска
Крокети от рибен хайвер

Крокети от рибен хайвер

Смесете хайвера с разбитите яйца, солта, черния пипер, нарязаните…

коментари (0)
от: Маргарита Димитрова гр. Червен бряг, обл. Плевенска
Замразена риба на фурна с доматен сос

Замразена риба на фурна с доматен сос

Вземете тава и в нея изсипете олиото. Наредете почистената и…

коментари (1)
от: Маргарита Димитрова гр. Червен бряг, обл. Плевенска
Пълнени Калмари

Пълнени Калмари

Изчистете калмарите, измийте ги и ги подсушете, накълцайте…

коментари (0)
от: Анна Стоянова Желева
YANICA
Запазена на 2012-12-06 18:13:58
Коце
Запазена на 2012-12-04 10:45:25
vddj
Запазена на 2012-07-07 13:47:10
toni7105
Запазена на 2012-04-18 15:17:58
Galina_85
Запазена на 2012-04-10 22:37:39

След като изберете снимка натиснете бутона "Изпрати"

Изберете снимка

  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да надвишава 4 MB
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 300 пиксела (500х300)

Добавете линк към снимка:



  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 500 пиксела (500х500)







Какво е "Одобрена от кухнята"?

Това са рецепти, които са преминали през редакцията на Vkusnotiiki.net. Това гарантира надежността на всяка рецепта.

Кутия (0)
Искате да държите всичките си рецепти на едно място?

Регистрирайте се сега за да запазите любимите ви рецепти в една кутия.
Имейл
Парола забравена?
регистрация
запомни ме