Пълнен шаран с орехи

Пълнен шаран с орехи
(18)
Подходяща рецепта за: Никулден
Порции: 6
Трудност: Лесно
Необходимо време: 24,20
Време за готвене: 1 час и 15 минути

Необходими продукти:

2,5 кг Шаран 2 големи глави лук 1 морков 300 гр. счукани орехи 1 к.л. черен пипер девесил магданоз сол 5 с. л. зехтин (олио) 5-6 лимона

Как да си приготвим Пълнен шаран с орехи

Шарана се почиства от люспите и вътрешностите, осолява се и натрива с прясно изцеден лимонов сок от вън и вътре. Престоява в хладилник 24 часа.

Плънка:
В загрят зехтин се запържват последователно двете глави лук нарязани на дребно, моркова настърган на едро и счуканите орехи. Прибавят се подправките. Шарана се измива със студена вода и се пълни. Зашива се с конец. По цялата му дължина се подреждат нарязани на кръгчета лимони. В подходяща тава се поставя шарана върху дървена скаричка. Прибавят се 300 мл. студена вода, завива се с алуминиево фолио и се пече в загрята фурна на 200 градуса около 50 минути. Сваля се фолиото и се запича около 15 минути. Преди сервиране се сменят изпечените лимони със свежи. Сервира се нарязан с лимон.
Публикувана от: на 12 Декември 2008 г., 13:51 ч., прочетена 31137 пъти
Моля регистрирайте се или влезте в профила си за да добавите нов коментар.

Пет подобни рецепти на Пълнен шаран с орехи

Бонбон от риба тон

Бонбон от риба тон

Всичко се обьрква много добре. Изсипва се вьрху кьрпа и се увива…

коментари (0)
от: Куклето
Сулка на фурна със зеленцуци /по попски/

Сулка на фурна със зеленцуци /по попски/

1. Сулката се почиства добре от люспите, без да се одира кожата.…

коментари (0)
от: отец Бисер Христов
Най-вкусната пъстърва на уребрен тиган

Най-вкусната пъстърва на уребрен тиган

В един дълбок съд където може да съберете пъстървата, се залива…

коментари (0)
от: elimgu [at] abv.bg
Рибена чорба

Рибена чорба

Зеленчуците се нарязват на много ситно. В подходяща тенджера…

коментари (0)
от: МАЯ ЛАМБОВА
Пушена Треска

Пушена Треска

В тавичка поставете рибата осолена и поръсена с подправки,…
YANICA
Запазена на 2012-12-06 18:13:58
Коце
Запазена на 2012-12-04 10:45:25
vddj
Запазена на 2012-07-07 13:47:10
toni7105
Запазена на 2012-04-18 15:17:58
Galina_85
Запазена на 2012-04-10 22:37:39

След като изберете снимка натиснете бутона "Изпрати"

Изберете снимка

  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да надвишава 4 MB
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 300 пиксела (500х300)

Добавете линк към снимка:



  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 500 пиксела (500х500)







Какво е "Одобрена от кухнята"?

Това са рецепти, които са преминали през редакцията на Vkusnotiiki.net. Това гарантира надежността на всяка рецепта.

Кутия (0)
Искате да държите всичките си рецепти на едно място?

Регистрирайте се сега за да запазите любимите ви рецепти в една кутия.
Имейл
Парола забравена?
регистрация
запомни ме