Сарми с кисело зеле - Асеновград

(33)
ОТ:
на 25 Юли 2008 г., 15:11 ч.
Порции: 7-8
Време за подготовка: 30 минути
Време за готвене: 3 часа и
Общо време: 3 часа и 30 минути

Необходими продукти:

1 кг. кайма 500 гр ориз 1 голяма глава лук черен пипер кимион ситно смлени зелеви листа,но по-малки олио

Как да си приготвим Сарми с кисело зеле - Асеновград

Омесва се каймата с ориза, главата лук /ситно на ренде/, черния пипер и кимиона. Завиват се малки сарми и се подреждат в тенджера /като дъното на тенджерата се покрива много добре с големи зелеви листа.
Отгоре се залива олиото на око /по вкус за мазнина/ 1 ч.ч. зелева чорба и се доливат да се покрият с вода. Най-отгоре се подреждат големи зелеви листа, за да се задушат.
Първо се включват на най-силна степен, след като заврят се намаляват на едно, така трябва да врат 3 часа, на бавен огън.
По възможност между редовете сарми /по средата/ може да се сложи пилешко или свинско месо. Става супер!
Публикувана от: на 25 Юли 2008 г., 15:11 ч., прочетена 40957 пъти
Моля регистрирайте се или влезте в профила си за да добавите нов коментар.

Пет подобни рецепти на Сарми с кисело зеле - Асеновград

Сарми с лозови листа

Сарми с лозови листа

Ако лозовите листа са пресни, измиват се и попарват във вряла…
Кюфтата яхния

Кюфтата яхния

Към каймата прибавяме настъргана на ренде 1 гл. лук, грисът, черен…
Кюфтета с млечен сос

Кюфтета с млечен сос

Каймата се омесва с накиснатия във вода и изстискан хляб, 1 яйце,…
Шницели с плънка

Шницели с плънка

Каймата се слага в дълбок съд. В нея се слага настъргания лук,…
Руло  Стефани

Руло Стефани

Каймата се омесва с настъргания лук, натопената във вода и…
pepi777
Запазена на 2012-11-03 15:24:05
rumenm2
Запазена на 2012-01-16 21:55:52
morika54
Запазена на 2011-12-18 12:27:13
Kovacheva
Запазена на 2011-12-13 21:59:43
feifi
Запазена на 2011-12-13 18:34:22

След като изберете снимка натиснете бутона "Изпрати"

Изберете снимка

  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да надвишава 4 MB
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 300 пиксела (500х300)

Добавете линк към снимка:



  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 500 пиксела (500х500)







Какво е "Одобрена от кухнята"?

Това са рецепти, които са преминали през редакцията на Vkusnotiiki.net. Това гарантира надежността на всяка рецепта.

Кутия (0)
Искате да държите всичките си рецепти на едно място?

Регистрирайте се сега за да запазите любимите ви рецепти в една кутия.
Имейл
Парола забравена?
регистрация
запомни ме