Сарми с кисело зеле - Асеновград

(33)
ОТ:
на 25 Юли 2008 г., 15:11 ч.
Порции: 7-8
Време за подготовка: 30 минути
Време за готвене: 3 часа и
Общо време: 3 часа и 30 минути

Необходими продукти:

1 кг. кайма 500 гр ориз 1 голяма глава лук черен пипер кимион ситно смлени зелеви листа,но по-малки олио

Как да си приготвим Сарми с кисело зеле - Асеновград

Омесва се каймата с ориза, главата лук /ситно на ренде/, черния пипер и кимиона. Завиват се малки сарми и се подреждат в тенджера /като дъното на тенджерата се покрива много добре с големи зелеви листа.
Отгоре се залива олиото на око /по вкус за мазнина/ 1 ч.ч. зелева чорба и се доливат да се покрият с вода. Най-отгоре се подреждат големи зелеви листа, за да се задушат.
Първо се включват на най-силна степен, след като заврят се намаляват на едно, така трябва да врат 3 часа, на бавен огън.
По възможност между редовете сарми /по средата/ може да се сложи пилешко или свинско месо. Става супер!
Публикувана от: на 25 Юли 2008 г., 15:11 ч., прочетена 40516 пъти
Моля регистрирайте се или влезте в профила си за да добавите нов коментар.

Пет подобни рецепти на Сарми с кисело зеле - Асеновград

Пълнен патладжан

Пълнен патладжан

Патладжаните се режат на две, изважда се средата да остане само…
Кюфтета от пиле - пържени

Кюфтета от пиле - пържени

Пилето се почиства, измива и обезкостява. Месото се посолява и се…

коментари (1)
от: Йордан Йорданов
Картофени кюфтенца с кайма

Картофени кюфтенца с кайма

Слагаме картофите да се сварят. Режем лука на ситно и ги…

коментари (0)
от: тюркинята
Мусака с картофи II

Мусака с картофи II

В тенджера задушете ситно накълцания лук до неговото побеляване…

коментари (2)
от: Гергана Фиданова
Пълнени чушки с пилешка кайма в гювеч

Пълнени чушки с пилешка кайма в гювеч

Омесете каймата с ориза, яйцето, настъргания кромид, посолете я и…

коментари (0)
от: Маргарита Димитрова гр. Червен бряг, обл. Плевенска
pepi777
Запазена на 2012-11-03 15:24:05
rumenm2
Запазена на 2012-01-16 21:55:52
morika54
Запазена на 2011-12-18 12:27:13
Kovacheva
Запазена на 2011-12-13 21:59:43
feifi
Запазена на 2011-12-13 18:34:22

След като изберете снимка натиснете бутона "Изпрати"

Изберете снимка

  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да надвишава 4 MB
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 300 пиксела (500х300)

Добавете линк към снимка:



  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 500 пиксела (500х500)







Какво е "Одобрена от кухнята"?

Това са рецепти, които са преминали през редакцията на Vkusnotiiki.net. Това гарантира надежността на всяка рецепта.

Кутия (0)
Искате да държите всичките си рецепти на едно място?

Регистрирайте се сега за да запазите любимите ви рецепти в една кутия.
Имейл
Парола забравена?
регистрация
запомни ме