Сладоледена торта

Сладоледена торта
(18)
ОТ:
на 26 Юли 2009 г., 17:29 ч.
Порции: 4-6
Трудност: Лесно
Време за подготовка: 45 минути
Време за готвене: 24 часа и 30 минути
Общо време: 25 часа и 15 минути

Необходими продукти:

3 пакетчета сладолед на прах “Роял” - различни видове малко пакетче бисквити “Закуска” 200 гр. сладко от цели от ягоди маргарин шоколадови пръчици парче шоколад

Как да си приготвим Сладоледена торта

Взема се форма за кекс и се намазва с маргарин.
Трите сладоледа се разбиват с миксер в отделни купи.
Бисквитите се начупват на различни по форма парченца и се разделят на три.
Във формата се изсипва първият сладолед, в него се нареждат хаотично едната част от бисквитите. Пускат се безразборно ягодки от конфитюра.
След това се изсипва вторият сладолед, редят се втората част от бисквитите и част от ягодите.
Накрая се изсипва и третият сладолед, нареждат се останалите бисквити и ягоди от сладкото. Слага се във фризер и престоява 24 часа.
След като се извади, формата се потапя в дълбока тава с гореща вода за около 1 минута, за да може тортата да се отлепи от съда. Обръща се в поднос, украсява се с пръчиците или настърган шоколад и отново се оставя във фризер за около 30 минути, за да се стегне глазурата.
Сладоледената торта е готова за консумация. Реже се на парчета и се поднася.
Публикувана от: на 26 Юли 2009 г., 17:29 ч., прочетена 14341 пъти
Моля регистрирайте се или влезте в профила си за да добавите нов коментар.

Пет подобни рецепти на Сладоледена торта

Торта за 8 МАРТ

Торта за 8 МАРТ

Готовия блат поставяме в поднос и леко се сиропира. Намазвам с…
Торта "Шоколадова кочинка с прасенца"

Торта "Шоколадова кочинка с прасенца"

Натрошете 600 гр. шоколад на много ситно. Сложете 600 милилитра…
Торта Павлова

Торта Павлова

Белтъците се разбиват с миксер, сипва се 200 гр. захар, по малко,…
Ягодова торта без печене

Ягодова торта без печене

Във форма за торта 26 см. с откопчаване се нареждат, един ред…
Пандишпанова торта със сметана и сладко от вишни

Пандишпанова торта със сметана и сладко от вишни

Приготвяне на пандишпана: - Пресяваме предварително брашното ,…
Цветина Н
Запазена на 2015-03-11 15:53:00
tanqq@abv.bg
Запазена на 2012-09-19 14:54:48
baron_84
Запазена на 2012-05-27 16:42:28
val79
Запазена на 2012-02-11 21:41:18
rouzi
Запазена на 2011-11-03 11:38:12

След като изберете снимка натиснете бутона "Изпрати"

Изберете снимка

  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да надвишава 4 MB
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 300 пиксела (500х300)

Добавете линк към снимка:



  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 500 пиксела (500х500)







Какво е "Одобрена от кухнята"?

Това са рецепти, които са преминали през редакцията на Vkusnotiiki.net. Това гарантира надежността на всяка рецепта.

Кутия (0)
Искате да държите всичките си рецепти на едно място?

Регистрирайте се сега за да запазите любимите ви рецепти в една кутия.
Имейл
Парола забравена?
регистрация
запомни ме