Сутляш

Сутляш
(9)
ОТ:
на 12 Октомври 2009 г., 0:06 ч.
Порции: 5-6
Време за подготовка: 15 минути
Време за готвене: 10 минути
Общо време: 25 минути

Необходими продукти:

1 л прясно мляко; 1 ч.ч. вода; 1 ч.ч захар; 1 1/2 ч.ч. ориз; канела за поръсване

Как да си приготвим Сутляш

В тенджерка сипваме водата да заври със захарта, след което добавяме прясното мляко. Разбъркваме го с водата и оставяме сместа да заври на тих огън, за да не загори млякото. Малко преди да кипне, сипваме ориза и, ако е необходимо, намаляваме огъня още малко. Варим ориза до омекване и набъбване, като разбъркваме от време на време, за да не загори.

Отдръпваме от огъня преди сместа да е станала много гъста, защото след като изстине, допълнително се стяга.
Още топла я разсипваме в купички.

Посипваме част от приготвените порции с канела - това зависи от индивидуалния вкус на тези, които ще консумират десерта.

Сервираме охладен.
Бележка: В зависимост от това ,как обичате ястието по-гъсто или по-кремообразно, се слага ориз.На 1 л прясно мляко и 1 ч.ч. вода може да сложите 1 ч.ч. или 1/2 ч.ч. ориз.
Публикувана от: на 12 Октомври 2009 г., 0:06 ч., прочетена 25304 пъти
Моля регистрирайте се или влезте в профила си за да добавите нов коментар.
Ekaterinaaa
на 17:41, 23 Юли 2012 г. от
ужасссссссссссссссссссссс

Беше ли ви полезен този коментар? [ ДА ] 2 потребителя сметнаха този коментар за полезен

Ekaterinaaa
на 17:40, 23 Юли 2012 г. от
maika vi deiba ne6tastnici samo si izhabih produktite i vremeto ni6to ne stana ujasni ste nqmam dumi i posle vidqh drugite saitove ami to se slaga 1 4a6a oriz kum 1 l mlqko ne 5 zatva ne stana mn ste zle ioriza mi zagorq i vuob6teeee........

Беше ли ви полезен този коментар? [ ДА ] 0 потребителя сметнаха този коментар за полезен

erza
на 14:29, 1 Яну 2012 г. от
добре де,всичко хубаво ноо..само не разбрах кога се слага захарта????

Беше ли ви полезен този коментар? [ ДА ] 3 потребителя сметнаха този коментар за полезен

MIKI
на 20:50, 13 Окт 2011 г. от
Mnogo barzo i vkusno.Super

Беше ли ви полезен този коментар? [ ДА ] 7 потребителя сметнаха този коментар за полезен

Пет подобни рецепти на Сутляш

Тиква на фурна

Тиква на фурна

Тиквата настъргвате на едро ренде и слагате в намазана с масло…
Пудинг от тиква

Пудинг от тиква

Тиквата се нарязвае на кубчета и се слага в тенджера с водата и…
Сладки кроасани

Сладки кроасани

На дъното на тава се карамелизира захар. Кроасаните се режат на…
Сладкишът на свекървата

Сладкишът на свекървата

Белтъците се разбиват със захарта , след това се прибавят…
Тиквеник

Тиквеник

Захарта и канелата се объркват с тиквата. Намазва се тавата с…
georgieva2
Запазена на 2013-11-15 12:12:52
geri3112
Запазена на 2013-02-04 09:47:40
Николай Станчев
Запазена на 2012-10-11 13:04:32
glory
Запазена на 2012-07-10 17:31:19
marian4eto
Запазена на 2012-02-19 20:05:30

След като изберете снимка натиснете бутона "Изпрати"

Изберете снимка

  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да надвишава 4 MB
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 300 пиксела (500х300)

Добавете линк към снимка:



  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 500 пиксела (500х500)







Какво е "Одобрена от кухнята"?

Това са рецепти, които са преминали през редакцията на Vkusnotiiki.net. Това гарантира надежността на всяка рецепта.

Кутия (0)
Искате да държите всичките си рецепти на едно място?

Регистрирайте се сега за да запазите любимите ви рецепти в една кутия.
Имейл
Парола забравена?
регистрация
запомни ме