Телешка шкембе - чорба

Телешка шкембе - чорба
(32)
ОТ:
на 24 Февруари 2008 г., 22:42 ч.
Порции: 8-10
Време за подготовка: 2 часа и
Време за готвене: 15 минути
Общо време: 2 часа и 15 минути

Необходими продукти:

1 кг телешко шкембе (3 - 4 пакета готово шкембе) 1 л прясно мляко 1 с.л. брашно 100 гр. масло (олио) 1 с.л. червен пипер 1 к.л. черен пипер сол на вкус лютива подправка за шкембе 5-6 скилидки чесън 150 мл. оцет

Как да си приготвим Телешка шкембе - чорба

Изтъргваме, измиваме и отстраняваме ципата на шкембето. Варим в 5-6 л вода до омекване.
Изваждаме от водата и го нарязваме на малки парченца, връщаме в тенджерата и изсипваме млякото.(Готовото шкембе е желирано. Нарязва се и го слагаме в 1,5 вода да кипне).
В тиган слагаме маслото да се разтопи, сипваме брашното, разбъркваме и слагаме червения пипер, разбъркваме и изсипваме в тенджерата.
Бъркаме и добавяме, черния пипер и солта. Оставяме да ври 5 мин..
При сервиране се подправя със счукан чесън в оцет и сол и лютива подправка.
Публикувана от: на 24 Февруари 2008 г., 22:42 ч., прочетена 45803 пъти
Моля регистрирайте се или влезте в профила си за да добавите нов коментар.
3100000128
на 13:59, 13 Фев 2011 г. от
Направих такава и беше много вкусна!!!

Беше ли ви полезен този коментар? [ ДА ] 16 потребителя сметнаха този коментар за полезен

Пет подобни рецепти на Телешка шкембе - чорба

Телешка чорбичка

Телешка чорбичка

Запържваме си лукчето. Нарязваме прясното телешко на плоски…

коментари (1)
от: Пламена Георгиева
Тас-кебап

Тас-кебап

Месото се измива и се реже на малки парченца. Посолява се, поръсва…
Бифтек от телешко месо по английски

Бифтек от телешко месо по английски

Начуканото и почистено месо от сухожилия се нарязва на 4 парчета,…
Ноазети

Ноазети

Почистеното от ципи месо, се начуква леко, нарязва се на 12…
Здушени телешки рулади

Здушени телешки рулади

Гъбите се нарязват и задушават в маслото. Моркова и чесъна и…
koshta
Запазена на 2013-04-05 14:15:55
silvana petrova
Запазена на 2012-01-06 18:35:45
Снежана
Запазена на 2011-11-30 14:32:14
cvetan551
Запазена на 2011-08-01 17:28:40

След като изберете снимка натиснете бутона "Изпрати"

Изберете снимка

  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да надвишава 4 MB
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 300 пиксела (500х300)

Добавете линк към снимка:



  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 500 пиксела (500х500)







Какво е "Одобрена от кухнята"?

Това са рецепти, които са преминали през редакцията на Vkusnotiiki.net. Това гарантира надежността на всяка рецепта.

Кутия (0)
Искате да държите всичките си рецепти на едно място?

Регистрирайте се сега за да запазите любимите ви рецепти в една кутия.
Имейл
Парола забравена?
регистрация
запомни ме