Телешки пържоли

Телешки пържоли
(12)
ОТ:
на 29 Януари 2010 г., 12:29 ч.
Порции: 6-7
Време за подготовка: 2 часа и 15 минути
Време за готвене: 1 час и 15 минути
Общо време: 3 часа и 30 минути

Необходими продукти:

1,5 кг телешко месо олио или зехтин уни сос чесън магданоз 1 ч.ч. червено вино

Как да си приготвим Телешки пържоли

Нарязват се тънки пържолки - около 1,5 см дебелина. Начукват се много хубаво, докато станат съвсем тънки, след което се осоляват, поръсват се с черен пипер, заливат се със зехтин и олио, червено вино и уни сос. Всичко това хубаво се обърква с месото и се оставя да престои поне 2 часа на хладно, но не и в хладилник.

След това се нареждат в тава и се пекат под фолио около един час. След като измине единият час махаме фолиото и наръсваме пържолите със счукан чесън и магданоз и запичаме още около 20 мин. без фолио. Сервират се с гарнитура по желание. Консумират се както топли, така и студени. Да ви е сладко!
Публикувана от: на 29 Януари 2010 г., 12:29 ч., прочетена 19179 пъти
Моля регистрирайте се или влезте в профила си за да добавите нов коментар.

Пет подобни рецепти на Телешки пържоли

Здушени телешки рулади

Здушени телешки рулади

Гъбите се нарязват и задушават в маслото. Моркова и чесъна и…
Телешки шницел с кашкавал

Телешки шницел с кашкавал

Месото се нарязва на 4 порции. Всяко парче се начуква на тънко.…
Телешко с броколи

Телешко с броколи

Накъсваме броколито на розички и го сваряваме в посолена…
Швейцарски Бьоф Строганов

Швейцарски Бьоф Строганов

Месото се измива и подсушава, нарязва се на пръчици. Поръсваме ги…
Задушени телешки пържоли  с гъби

Задушени телешки пържоли с гъби

Телешките пържоли се начукват, посоляват, наръсват се с черен…
StKiprin
Запазена на 2012-05-06 17:24:58
lena doncheva
Запазена на 2012-01-04 19:00:32
aylismet
Запазена на 2011-11-10 20:05:47
more72
Запазена на 2011-10-30 14:27:26
Anna Bojilova
Запазена на 2011-10-03 23:08:41

След като изберете снимка натиснете бутона "Изпрати"

Изберете снимка

  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да надвишава 4 MB
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 300 пиксела (500х300)

Добавете линк към снимка:



  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 500 пиксела (500х500)







Какво е "Одобрена от кухнята"?

Това са рецепти, които са преминали през редакцията на Vkusnotiiki.net. Това гарантира надежността на всяка рецепта.

Кутия (0)
Искате да държите всичките си рецепти на едно място?

Регистрирайте се сега за да запазите любимите ви рецепти в една кутия.
Имейл
Парола забравена?
регистрация
запомни ме