Фуниики

Фуниики
Порции: 10-12
Време за подготовка: 1 час и 30 минути
Време за готвене: 20 минути
Общо време: 1 час и 50 минути

Необходими продукти:

4 яйца 1 ч.ч. кисело мляко 1/2 ч.ч. олио 1 пакетче амонячна сода 1 ч.л. сода за хляб брашно за меко тесто щипка сол Крем 1 л прясно мляко 5 яйца 150 гр брашно 1-2 ванилии 300 гр захар

Как да си приготвим Фуниики

Яйцата, олиото, амонячната сода се слагат в млякото и се изсипват в/у 300 г. брашно пресято, със содата за хляб и солта и се меси, ако лепне по ръцете се добавя още брашно. Меси се до меко тесто. Разточва се на кора с дебелина 3 мм и се реже на лентички с ширина 3 см, като се завиват около ламаринени фунийки предварително намазани с олио.
Поставят се в намазана с мазнина тавичка и се пекът на умерена фурна до порозовяване.
Веднага като се извадят от фурната, още горещи се махат от формичките, за да не залепнат за тях.

Крем: 800 мл прясно мляко се кипва с 150 гр захар. Яйцата се разделят, жълтъците се бъркат с 100 гр захар до побеляване, добавя се брашното и 200 мл мляко и ванилията.
Тази смес се изсипва по малко, като се бърка постоянно в отстраненото от котлона мляко.
Пак се слага на слаб котлон, като се бърка непрекъснато с дървена лъжица, докато кипне.
Сваля се от котлона и от време на време разбъркваме. Прибавяме се разбитите на сняг белтъци с 50 гр захар, разбъркваме.
Изстиналите фунийки се пълнят с топлия крем.
Публикувана от: на 29 Юни 2007 г., 15:54 ч., прочетена 20616 пъти
Моля регистрирайте се или влезте в профила си за да добавите нов коментар.

Пет подобни рецепти на Фуниики

Великденски сладки

Великденски сладки

Разбиват се яйцата със захарта. След това се прибавя маста.…
Финландски коледни сладки

Финландски коледни сладки

Тестото се нарязва на квадрати със страна 8 см. Правят се разрези…
Mеденки ДЕСИ

Mеденки ДЕСИ

Яйцата и захарта се разбиват добре, прибавя се разтопената мас,…
Шамброни с крем

Шамброни с крем

Маята, солта и захарта се разтварят в топлото прясно мляко, след…
Медени сърца за св. Валентин

Медени сърца за св. Валентин

Разбиваме яйцата с захарта, добавяме олиото, меда, содата, канела…
mari_samanta
Запазена на 2014-01-21 13:43:16
gitko74
Запазена на 2012-11-21 21:32:55
veronika
Запазена на 2012-10-23 22:19:23
kalinka.klinkova
Запазена на 2012-10-17 14:20:22
gulizar
Запазена на 2012-04-01 16:50:02

След като изберете снимка натиснете бутона "Изпрати"

Изберете снимка

  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да надвишава 4 MB
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 300 пиксела (500х300)

Добавете линк към снимка:



  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 500 пиксела (500х500)







Какво е "Одобрена от кухнята"?

Това са рецепти, които са преминали през редакцията на Vkusnotiiki.net. Това гарантира надежността на всяка рецепта.

Кутия (0)
Искате да държите всичките си рецепти на едно място?

Регистрирайте се сега за да запазите любимите ви рецепти в една кутия.
Имейл
Парола забравена?
регистрация
запомни ме