Фунийки с крем

Фунийки с крем
(1)
ОТ:
на 16 Февруари 2012 г., 12:03 ч.
Порции: 25 бр.
Трудност: Средно
Време за подготовка: 2 часа и
Време за готвене: 1 час и
Общо време: 3 часа и

Необходими продукти:

За тестото: 2 бр. яйца 1 ч.ч. захар 1 ч.ч. кисело мляко 1 ч.л. сода 1/2 ч.ч. олио около 700 гр. брашно шоколадови пръчици за декорация За крема: 1 л. прясно мляко 1 ч.ч. захар 3 бр. яйца 3 с.л. брашно 1 ванилия 75 гр. масло

Как да си приготвим Фунийки с крем

От изброените продукти се омесва меко, но не лепкаво тесто.
От станиола от кофичките за кисело мляко или от алуминиево фолио се правят фунийки.
Тестото се разточва на 0.5 см дебелина и 2 см широчина.
Около всяка фунийка се навива лентичката тесто, като предварително е намазана с мазнина.
Пекат се в нагорешена фурна на 180 С до порозовяване.
След изпичане още докато са топли се маха фунийката (по-лесно е).
В тенджера се изсипва 800 г. мляко и захарта. Ври докато се разтопи захарта.
Яйцата, брашното и останалото мляко се разбиват добре и на тънка струя се прибавя към врящото мляко, като постоянно се бърка и преди това сте намалили котлона.
Бърка се непрекъснато и когато се сгъсти, къкри около минута и се маха от котлона.
Към горещия крем се прибавят ванилията и маслото, като се бърка пак до неговото разтопяване.
Фунийките се пълнят с готовия крем.
Отгоре може да се поръсят шоколадови пръчици.
Ако престоят една нощ фунийките омекват.
Публикувана от: на 16 Февруари 2012 г., 12:03 ч., прочетена 7559 пъти
Моля регистрирайте се или влезте в профила си за да добавите нов коментар.

Пет подобни рецепти на Фунийки с крем

Курабийки

Курабийки

Фурната се пуска да се загрее. Яйцата и захарта се разбиват много…

коментари (0)
от: Десислава
Мидички

Мидички

От изброените продукти (без локума) се омесва меко тесто(може да…
Лунички

Лунички

Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Добавят се олиото и…
Дупетата

Дупетата

В дълбок съд слагате яйцата, олиото, захарта. В чашата с киселото…
Меденки II

Меденки II

Продуктите се омесват добре. От полученото тесто се оформят…
Цвети Чонкова
Запазена на 2014-02-04 21:17:24
pendalovski
Запазена на 2014-02-02 19:55:10
chernevski
Запазена на 2013-06-08 16:08:10
tanya7
Запазена на 2013-05-20 12:47:50
kalinka.klinkova
Запазена на 2013-03-03 14:05:26

След като изберете снимка натиснете бутона "Изпрати"

Изберете снимка

  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да надвишава 4 MB
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 300 пиксела (500х300)

Добавете линк към снимка:



  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 500 пиксела (500х500)







Какво е "Одобрена от кухнята"?

Това са рецепти, които са преминали през редакцията на Vkusnotiiki.net. Това гарантира надежността на всяка рецепта.

Кутия (0)
Искате да държите всичките си рецепти на едно място?

Регистрирайте се сега за да запазите любимите ви рецепти в една кутия.
Имейл
Парола забравена?
регистрация
запомни ме