Рецепти за Супи

(76 рецепти)
Вкусни рецепти за супи за всеки ден и вкус. Подбрана колекция от супи от българската и чуждестранна кухня. Коментари, класации и подобни рецепти.
търси супи по
разделно хранене
Супа - топчета и картофи

Супа - топчета и картофи

Каймата се омесва заедно с измития ориз и малко от черния пипер, оформят се топчета и се пускат в тенджера с…
Млечна супа

Млечна супа

20 гр. масло се поставя в тенджера, загрява се и се сипва брашното, запържва се леко и се разрежда с прясното…
Зеленчукова супа

Зеленчукова супа

Запържете нарязания на ситно лук в мас­лото, прибавете почистените и нарязани на куб­чета морков и целина,…
Супа с гъби

Супа с гъби

Почистените гъби се нарязват на дребно и се изпържват в масло, заедно със ситно нарязания лук. Сипва се…
Крем супа от картофи с домати

Крем супа от картофи с домати

Нарязваме на тънки ивички почистения праз и го изпържваме в предварително загрято масло. Добавяме…
Супа от праз с картофи

Супа от праз с картофи

Нарязваме на ивички почистения праз и изпържваме в 40 гр. масло до пожълтяване. Наливаме 1 и 1/2 л гореща вода,…
Чорба от агнешки врат

Чорба от агнешки врат

Измийте добре месото и го сложете да се вари в 7-8 чаши студена вода. Като кипне, посолете на вкус и добавете…
Картофена супа

Картофена супа

Картофите се обелват, нарязват се на кубчета, посоляват се добре и за 2 мин. се запържват в предварително…

коментари (1)
от: Инчето
Пилешка супа с ориз

Пилешка супа с ориз

Пилешките гърди се нарязват на малки парченца и се запържват в тенджерка с предварително нагрята мазнина…

коментари (0)
от: Инчето
Пилешка супа с  настъргани зеленчуци

Пилешка супа с настъргани зеленчуци

Пилето се почиства и се сварява в подсолена вода. Изважда се, обезкостява се и се нарязва на парченца. Всички…
Крем супа от картофи с кротончета

Крем супа от картофи с кротончета

Картофите се сваряват обелени изсипва се водата в която са врели в отделен съд. Намачкваме ги като за пюре…
Бяла супа

Бяла супа

Завира 1 литър вода. Месото се нарязва на ситно и се слага във врящата вода. След като се свари на месото,…

коментари (0)
от: Yordan Toshev
Супа от лапад (коприва, спанак,киселец,листа от цвекло)

Супа от лапад (коприва, спанак,киселец,листа от цвекло)

Задушаваме ситно нарязаната глава лук с малко вода в олиото, прибавяме измития попарен, изцеден и нарязан…
Супа от пилешко месо

Супа от пилешко месо

Нарязваме пилето на порции, слагаме го в тенджера със студена вода и го кипваме, може да прецедите бульона,…
Супа   топчета

Супа топчета

Настържете лука, морковите и целината и ги сложете да врят на тих огън, в 2 л вода. В това време омесете каймата…
Агнешка супа

Агнешка супа

Нарежете месото на дребни парчета и го сложете да ври в 3 л. подсолена вода. Когато започне да омеква, добавете…
Агнешко със спанак

Агнешко със спанак

Нарежете месото на малки парчета и го сложете да ври в около 3 л вода, като заври, сложете сол, черен пипер и…
Спаначена супа

Спаначена супа

Лукът се запържва за минута в олиото, прибавя се морковът и се задушават под капак 1 минута. Прибавят се…

коментари (2)
от: Магдалена
Супа от маруля

Супа от маруля

Продуктите се нарязват във водата и се варят със зеленчуков бульон.

коментари (0)
от: соня
Готова супа

Готова супа

Изсипваме пликчето със супата във вряща вода. Слагаме сол и чакаме 15 минути.

коментари (0)
от: Хрисето
Таратор

Таратор

Краставицата се настъргва(или нарязва на малки кубчета) и се сипват при разбитото мляко с водата. Добавя се…

коментари (0)
от: Виктория Христоскова и…
Таратор ІІ

Таратор ІІ

1. Киселото мляко се разбива добре. 2. Разрежда се със студена вода. 3. Към разреденото мляко се прибавят…

коментари (0)
от: Стоянка Иванова Борисова
Великденска супа

Великденска супа

Агнешките дреболии се измиват добре и се слагат да се сварят в подсолена вода. Събралата се пяна се изхвърля.…

коментари (0)
от: Надя Тодорова
Шкембе чорба

Шкембе чорба

Шкембето се измива много добре и се слага да ври с една глава лук много ситно нарязана. Вари се 3-4 часа докато…

коментари (3)
от: Hristina G oriahovica
Зеленчукова супа ІІ вид

Зеленчукова супа ІІ вид

Запържваме лукът в олио, докато получи златист цвят или омекне,заливаме с 2 л вода. След това прибавяме граха,…

коментари (0)
от: Svetlio_Ss
Кутия (0)
Искате да държите всичките си рецепти на едно място?

Регистрирайте се сега за да запазите любимите ви рецепти в една кутия.
Имейл
Парола забравена?
регистрация
запомни ме