Баварски крем

Баварски крем
(44)
ОТ:
на 4 Ноември 2008 г., 17:13 ч.
Порции: 12
Трудност: Лесно
Време за подготовка: 30 минути
Време за готвене: 2 часа и
Общо време: 2 часа и 30 минути

Необходими продукти:

1 л. прясно мляко 1 ч.ч. захар 2 пакетчета желатин 4 жълтъка 4 с.л. брашно 1 ванилия

Как да си приготвим Баварски крем

Брашното, захарта, желатина, ванилията се смесват с 200 мл. мляко, обърква се хубаво и се добавя останалото мляко, вари се на тих огън, като се бърка постоянно за да не загори.
Когато крема се сгъсти се сваля от печката и се оставя да изстине.
Отделно се разбиват жълтъците с малко захар до пълното им сгъстяване.
След което се прибавят към изстиналия крем и се разбърква добре. Разделя се на три части.
В първата се слага какао, във втората смлени орехи, а в третата част кокосови стърготини.
След което се изсипват една след друга в кексова форма и се оставя в хладилника да се желира.
За да се извади крема от формата е необходимо, тя да се натопи за секунди в гореща вода за да се отпусне крема и веднага се изсипва в плитка чиния.
Приятен апетит.
Публикувана от: на 4 Ноември 2008 г., 17:13 ч., прочетена 57571 пъти
Моля регистрирайте се или влезте в профила си за да добавите нов коментар.
Доброжелател
на 19:38, 6 Апр 2011 г. от
Апетитът няма как да е приятен. Той бива добър или липсва. Приятен може да бъде обяда или вечерята. Затова: "Добър апетит" или пък "Приятен обяд" smile

Беше ли ви полезен този коментар? [ ДА ] 9 потребителя сметнаха този коментар за полезен

Пет подобни рецепти на Баварски крем

Сметанов крем с пюре от кестени

Сметанов крем с пюре от кестени

Кестените се сваряват на пара или във вода до омекване.…

коментари (0)
от: Кикиту
Лесен крем "Лимонови резенки"

Лесен крем "Лимонови резенки"

Цялата кутия "Лимонови резенки" се нарязват на кубчета и се…

коментари (2)
от: Божана Димитрова
Крем от тиква

Крем от тиква

Яйцата се разбиват със захарта, олиото, нишестето и орехите.…

коментари (0)
от: Антония Кунчева от град Плевен
Крем "Нишесте" с карамелизирана захар

Крем "Нишесте" с карамелизирана захар

В дълбок съд се изсипва прясното мляко да заври. Към него се…

коментари (0)
от: габи85
Крем с кисело мляко

Крем с кисело мляко

Към млякото се добавят медът и плодовете, пасирани или нарязани…

коментари (0)
от: zlatinkata1998
таня георгиева
Запазена на 2014-05-05 14:18:39
larios1spain
Запазена на 2013-10-26 18:43:20
Албена1962
Запазена на 2013-03-10 17:00:12
gincho
Запазена на 2013-02-14 22:07:30
Valentina Todorova
Запазена на 2012-12-04 09:19:25

След като изберете снимка натиснете бутона "Изпрати"

Изберете снимка

  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да надвишава 4 MB
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 300 пиксела (500х300)

Добавете линк към снимка:



  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 500 пиксела (500х500)







Какво е "Одобрена от кухнята"?

Това са рецепти, които са преминали през редакцията на Vkusnotiiki.net. Това гарантира надежността на всяка рецепта.

Кутия (0)
Искате да държите всичките си рецепти на едно място?

Регистрирайте се сега за да запазите любимите ви рецепти в една кутия.
Имейл
Парола забравена?
регистрация
запомни ме