Основен сос от гъби

Основен сос от гъби
(11)
ОТ:
на 30 Декември 2007 г., 0:28 ч.
Порции: 4
Време за подготовка: 15 минути
Време за готвене: 15 минути
Общо време: 30 минути

Необходими продукти:

60 гр. сушени гъби 20 гр. брашно 40 гр. масло 200 гр. лук 220 гр. вода за гъбите 20 гр. вино сол

Как да си приготвим Основен сос от гъби

Лукът, нарязан на дребно, се пържи в маслото и към него се прибавят предварително сварените гъби. Слага се брашното. Пърженето продължава, като се внимава да не прегори. Полученото се разрежда с бульона, в който са варени гъбите. Сосът ври десетина минути. Опитва се на сол. За да се подсили ароматът на соса, прибавя се 20 г. вино.
Публикувана от: на 30 Декември 2007 г., 0:28 ч., прочетена 26614 пъти
Моля регистрирайте се или влезте в профила си за да добавите нов коментар.

Пет подобни рецепти на Основен сос от гъби

Майонезено-млечен сос

Майонезено-млечен сос

В стъклена купичка счукваме чесъна с малко сол. Добавяме…
Гъбен сос за пържоли

Гъбен сос за пържоли

Гъбите се запържват със ситно нарязания чесън. Добавя се…
Сос за дюнер

Сос за дюнер

Всички съставки се смесват последователно, както са изброени.…
Сос с кисело мляко и майонеза

Сос с кисело мляко и майонеза

В подходящ съд се слагат всички продукти, без майонезата, и се…
Млечен пастет със сушени домати

Млечен пастет със сушени домати

В блендер смесете сиренето, изварата, киселото мляко, зехтина и…
mimetooo87
Запазена на 2013-11-09 02:04:28
galka86
Запазена на 2013-03-06 11:24:08
pppppppppp
Запазена на 2013-03-03 01:52:41
mpeshnikova
Запазена на 2012-08-07 14:43:15
kittana
Запазена на 2012-02-23 21:00:23

След като изберете снимка натиснете бутона "Изпрати"

Изберете снимка

  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да надвишава 4 MB
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 300 пиксела (500х300)

Добавете линк към снимка:



  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 500 пиксела (500х500)







Какво е "Одобрена от кухнята"?

Това са рецепти, които са преминали през редакцията на Vkusnotiiki.net. Това гарантира надежността на всяка рецепта.

Кутия (0)
Искате да държите всичките си рецепти на едно място?

Регистрирайте се сега за да запазите любимите ви рецепти в една кутия.
Имейл
Парола забравена?
регистрация
запомни ме