Пухкав кекс

Пухкав кекс
(55)
ОТ:
на 24 Юни 2009 г., 17:21 ч.
Порции: 20
Трудност: Лесно
Време за подготовка: 20 минути
Време за готвене: 50 минути
Общо време: 1 час и 10 минути

Необходими продукти:

6 бр. яйца 300 гр. захар 8 с.л. (80 мл) мляко (може и вода) 8 с.л. (80 мл) олио 350 гр. брашно 1 пакетче бакпулвер 1 прах ванилия

Как да си приготвим Пухкав кекс

Разбиват се яйцата и захарта до пълното разтваряне на захарта, след което се прибавят олиото и млякото, после брашното предварително смесено с бакпулвера.
Когато се получи гладка смес се прибавя и ванилията. Пече се в предварително загрята, само отдолу фурна на 180 С градуса, за около половин час, докато кексът бухне, след което се пуска горната част на фурната за около 15-20 минути.

Кекса може да се нашари с какао, като малка част от готовата смес се разбърка с какао и се изсипе във формата преди печенето.
Публикувана от: на 24 Юни 2009 г., 17:21 ч., прочетена 76664 пъти
Моля регистрирайте се или влезте в профила си за да добавите нов коментар.
ki4ka
на 13:22, 9 Мар 2010 г. от
mnogo e vkusna

Беше ли ви полезен този коментар? [ ДА ] 31 потребителя сметнаха този коментар за полезен

Пет подобни рецепти на Пухкав кекс

Лесен и бърз кекс със заливка от шоколадов крем

Лесен и бърз кекс със заливка от шоколадов крем

На описанието на кутията с готовата смес за кекс има рецепта,…

коментари (0)
от: birenka_
Кекса на мама II

Кекса на мама II

Яйцата се разбива със захарта, добавя се млякото се разбърква.…
Шоколадов кекс

Шоколадов кекс

Сместа се обърква, слагаме в на мазнена тава, печем на 180 градуса…

коментари (5)
от: witch92
Сладкиш с мармалад II

Сладкиш с мармалад II

Всичко се разбива добре с миксер, изсипва се в омаслена и…

коментари (0)
от: Маргарита Димитрова гр. Червен бряг, обл.Плевенска
Сладкиш ТРИТЕ ЧАШИ

Сладкиш ТРИТЕ ЧАШИ

Разбийте яйцето със захарта и прибавете млякото, в което сте…

коментари (6)
от: Маргарита Димитрова гр. Червен бряг, обл. Плевенска
berki
Запазена на 2014-02-22 22:03:35
make631963
Запазена на 2013-03-26 09:05:56
emaaa
Запазена на 2013-01-18 16:20:52
margistz
Запазена на 2012-12-08 19:35:00
nina dimitrova
Запазена на 2012-12-08 17:59:22

След като изберете снимка натиснете бутона "Изпрати"

Изберете снимка

  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да надвишава 4 MB
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 300 пиксела (500х300)

Добавете линк към снимка:



  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 500 пиксела (500х500)

Благодарим ти, че проявяваш желание да ни помогнеш да подобрим качеството на рецептите, публикувани в сайта, преди да пуснем новия Vkusnotiiki.bg, където ще бъдат прехвърлени най-добрите налични рецепти.

Моля сигнализирай за нередност в тази рецепта, като неправилни име, снимка, продукти, правописни грешки или друго - просто опиши накратко проблема в полето по-долу:










Какво е "Одобрена от кухнята"?

Това са рецепти, които са преминали през редакцията на Vkusnotiiki.bg. Това гарантира надежността на всяка рецепта.

Кутия (0)
Искате да държите всичките си рецепти на едно място?

Регистрирайте се сега за да запазите любимите ви рецепти в една кутия.
Имейл
Парола забравена?
регистрация
запомни ме