Пълнени свински гърди

Порции: 8
Трудност: Лесно
Време за подготовка: 30 минути
Време за готвене: 2 часа и 30 минути
Общо време: 2 часа и 60 минути

Необходими продукти:

1,5 гр свински гърди 300 гр кайма 300 гр кашкавал 150 гр стафиди 1 вр. пресен лук 3 яйца 1 филия бял хляб 1/2 вр. магданоз 1 к.л. брашно 1 к.ч. сметана 1 к.ч. галета сол черен пипер

Как да си приготвим Пълнени свински гърди

Смесват се нарязаните на ситно лук и магданоз, настъргания на ситно кашкавал, каймата, накиснатия във вода и изстискан хляб, половината стафиди и едно яйце.
В месото се прави разрез "джоб", който се запълва със сместа и се зашива. С остър нож по повърхността на месото се прави решетка от ромбове, натрива със сол и черен пипер и се слага във фурната върху решетката, а под решетката тава с 1 л вода.
Пече се около 120 мин. на 220 градуса, ако е необходимо се долива вода.
Правим смес от нарязани на ситно стафиди, 2 яйца и галета. Месото се изважда, овалва се в сместа и се запича още 10 мин.. Сосът който е капал по време на печенето, е налива в отделен съд, и се слага на огъня и се вари, ако е малко се долива вода около 250 г, добавя се размитото в малко вода брашно и сметаната. Поднася се с варен ориз залят със соса.

Публикувана от: на 20 Юни 2008 г., 1:10 ч., прочетена 12653 пъти
Моля регистрирайте се или влезте в профила си за да добавите нов коментар.

Пет подобни рецепти на Пълнени свински гърди

Свинско с тиква

Свинско с тиква

Парчето месо се натрива със смес от зехтина, мащерката, розмарина…
Пържоли с гъби и топено сирене

Пържоли с гъби и топено сирене

Начукваме пържолите и ги овалваме в брашно. В тенджера от…
Kрехки чеснови пържолки

Kрехки чеснови пържолки

Начукват се на тънко пържолките и се запържват в тиган с малко…

коментари (1)
от: десито
Гозбата на мама

Гозбата на мама

Свинското се нарязва на малки парченца и се сипва малко вода за…

коментари (1)
от: zinka_anaxit
Паржолки с гъби в йенско стъкло

Паржолки с гъби в йенско стъкло

Пържолите се начукват и се поръсват с черен пипер и сол.…

коментари (1)
от: беатрис
кали
Запазена на 2013-01-10 22:15:52
teodor848
Запазена на 2012-03-06 11:09:16
me4o
Запазена на 2011-12-08 11:00:17

След като изберете снимка натиснете бутона "Изпрати"

Изберете снимка

  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да надвишава 4 MB
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 300 пиксела (500х300)

Добавете линк към снимка:



  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 500 пиксела (500х500)







Какво е "Одобрена от кухнята"?

Това са рецепти, които са преминали през редакцията на Vkusnotiiki.net. Това гарантира надежността на всяка рецепта.

Кутия (0)
Искате да държите всичките си рецепти на едно място?

Регистрирайте се сега за да запазите любимите ви рецепти в една кутия.
Имейл
Парола забравена?
регистрация
запомни ме