Реване

Реване
Порции: 8
Време за подготовка: 30 минути
Време за готвене: 30 минути
Общо време: 60 минути

Необходими продукти:

7 яйца 7 с.л. захар 7 с.л. брашно 2 ванилии 1 ч.ч. захар за сиропа 1 с.л. сок от лимон

Как да си приготвим Реване

Жълтъците се разбиват на пяна, постепенно добавяме брашното, ванилията като бъркаме леко, добавяме и разбитите на сняг белтъци. Изсипваме в на мазнена тавичка или форма за торта, сместа и печем до порозовяване.
Оставяме да изстине. В съд изсипваме 2 ч.ч. вода и 1 ч.ч. захар, оставяме да ври 2-3 мин. на котлона, добавяме и лимоновия сок. Сиропа не трябва да е горещ, когато сиропираме реването.
Публикувана от: на 27 Март 2008 г., 0:47 ч., прочетена 55499 пъти
Моля регистрирайте се или влезте в профила си за да добавите нов коментар.
0
на 16:00, 22 Авг 2012 г. от
много вкусно стана като го направихме с приятелката ми

Беше ли ви полезен този коментар? [ ДА ] 0 потребителя сметнаха този коментар за полезен

Любомир Ангелов
на 23:24, 19 Юни 2011 г. от
Захарта разделяте по равно за жълтъците и белтъците. Ванилията се слага в сместа. Ако обичате да ви мирише на лимон може да сложите и настъргана кора от лимон и после да го прецедите.

Беше ли ви полезен този коментар? [ ДА ] 25 потребителя сметнаха този коментар за полезен

Ева
на 13:32, 18 Юни 2011 г. от
А 7-те лъжици захар кога се слагат? Заедно с брашното в жълтъците или се разбива с белтъците? Ванилията за сиропа ли е или се слага в сместа?

Беше ли ви полезен този коментар? [ ДА ] 11 потребителя сметнаха този коментар за полезен

Пет подобни рецепти на Реване

Варено жито II

Варено жито II

Житото се изчиства от камъчета и люспи и се измива добре. Залива…

коментари (1)
от: Миленка
Баклава с халва и орехи от бутер тесто

Баклава с халва и орехи от бутер тесто

Бутер тестото се нарязва на малки правоъгълници. Халвата се…
Бутерки със сироп

Бутерки със сироп

От захарта и водата се сварява сиропът ароматизира се с…
Руло с конфитюр

Руло с конфитюр

Разбиваме яйцата със захарта до побеляване, като бъркаме бавно…
Тирамису II

Тирамису II

Приготвя се крем от маскарпоне, захарта и жълтъка от двете яйца.…

коментари (0)
от: Snejina Kutelova
Kolesheva
Запазена на 2014-06-05 12:26:08
make631963
Запазена на 2013-03-30 14:35:41
djovanilom
Запазена на 2012-12-23 16:26:42
Valentina Todorova
Запазена на 2012-12-04 09:28:05
eden_pld
Запазена на 2012-12-03 23:04:15

След като изберете снимка натиснете бутона "Изпрати"

Изберете снимка

  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да надвишава 4 MB
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 300 пиксела (500х300)

Добавете линк към снимка:



  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 500 пиксела (500х500)







Какво е "Одобрена от кухнята"?

Това са рецепти, които са преминали през редакцията на Vkusnotiiki.net. Това гарантира надежността на всяка рецепта.

Кутия (0)
Искате да държите всичките си рецепти на едно място?

Регистрирайте се сега за да запазите любимите ви рецепти в една кутия.
Имейл
Парола забравена?
регистрация
запомни ме