Сладка палачинкова торта

Сладка палачинкова торта
(13)
ОТ:
на 13 Юли 2009 г., 15:02 ч.
Порции: 9-10
Трудност: Средно
Време за подготовка: 1 час и 30 минути
Време за готвене: 2 часа и 30 минути
Общо време: 3 часа и 60 минути

Необходими продукти:

За целта опекох 12 палачинки, но броят им варира според зависи, колко искате да е голяма тортата. Палачинките ги забърквам от: 3 яйца 1 ч.ч. брашно 1 ч.ч. прясно мляко щипка сол и сложих 2-3 с.л. захар, за да са по-сладки. От тази доза ми стават 7-8 палачинки (тигана ми е малко по-големичък). За крема : 250 мл. прясно мляко 250 мл. сладка готварска сметана 3 жълтъка 80 гр. пудра захар 1/2 пакетче желатин 1 с.л. нишесте (обикновено, царевично) 1 с.л. ром (или есенция) За украса: 1 пакетче желатин 500 мл. подсладена вода (може и компот) 300 гр. ягоди

Как да си приготвим Сладка палачинкова торта

За крема накиснете желатина в малко студена вода.
Сложете жълтъците в друга тенджера на много слаб огън, добавете захарта и разбивайте, докато сместа побелее.
Добавете нишестето, разбъркайте и добавете на тънка струйка млечната смес, като бъркате непрекъснато. Оставете сместа на тих огън, като разбърквате, докато крема започне да се отделя от стените.
Сваляте от котлона, прибавете желатина и разбъркайте енергично, докато се разтвори и оставяте на страни да се охлади кремът. Добавете и рома.
Разбива се отделно, течната сметана и се смесва с горния крем.

В кръгла купа постилате фолио, мажете палачинка с крема и слагате на дъното. Така всяка следваща палачинка се маже с крема и се редят в купата.
Между тях можете също да слагате нарязани плодове. Когато всички палачинки са наредени, тортата се прибира в хладилника, за да стегне за около 2-3 часа.
Най-горната палачинка не се маже, защото когато се обърне после тортата, тя ще бъде най-отдолу.
Изважда се, обръща се върху тортена чиния и внимателно се маха фолиото. Цялата торта се намазва с останалия крем.

За украсата отгоре :

В отделен съд се разтваря 1 пакетче желатин (аз ползвах на др. Йоткер) в 500 мл. подсладена вода (може и компот) и се оставя на студено за да започне леко да се желира.
Нарязвате си ягодките на тънки филийки и всяко парченце се потапя в купата с желиращата смес и се облепва тортата.
Прибира се в хладилника за малко за да стегне.
След това с лъжичка се полива цялата торта с вече постегналата желираща смес и отново се прибира в хладилника за 1-2 часа за да се стегне.
Бележка: Да ви е сладко!
Публикувана от: на 13 Юли 2009 г., 15:02 ч., прочетена 34446 пъти
Моля регистрирайте се или влезте в профила си за да добавите нов коментар.
busileka
на 10:58, 14 Мар 2011 г. от
скоро ще я пробвам усещам ,че ще е супер smile

Беше ли ви полезен този коментар? [ ДА ] 2 потребителя сметнаха този коментар за полезен

Aneliq
на 19:05, 27 Дек 2010 г. от
Receptata e super izprobvah j.

Беше ли ви полезен този коментар? [ ДА ] 5 потребителя сметнаха този коментар за полезен

Пет подобни рецепти на Сладка палачинкова торта

Пастички

Пастички

За единия блат: Разбиваме 7 яйца и 1 1/2 ч.ч захар, след като се…

коментари (0)
от: Добринка Василева
Торта с кроасани с шоколад

Торта с кроасани с шоколад

Яйцата, захарта, прясното мляко и ванилиите се объркват в голяма…
Торта "Деси"

Торта "Деси"

Продуктите, за блата се смесват като най накрая се слага…

коментари (0)
от: име : Десислава Георгиева Чанева години : 15
Торта "Ягодова мечта"

Торта "Ягодова мечта"

Продуктите , за блата се смесват като най накрая се слага…

коментари (0)
от: име : Десислава Георгиева Чанева години : 15
Дяволска торта

Дяволска торта

Яйцата се разбъркват много добре до побеляване със захарта,…

коментари (0)
от: vilislava todorova
alide76
Запазена на 2014-08-29 14:07:53
zvezdan
Запазена на 2012-10-15 11:19:38
laura
Запазена на 2012-09-19 21:32:29
ivieli
Запазена на 2012-09-05 20:22:54
sexinka
Запазена на 2012-08-03 21:10:31

След като изберете снимка натиснете бутона "Изпрати"

Изберете снимка

  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да надвишава 4 MB
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 300 пиксела (500х300)

Добавете линк към снимка:



  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 500 пиксела (500х500)







Какво е "Одобрена от кухнята"?

Това са рецепти, които са преминали през редакцията на Vkusnotiiki.net. Това гарантира надежността на всяка рецепта.

Кутия (0)
Искате да държите всичките си рецепти на едно място?

Регистрирайте се сега за да запазите любимите ви рецепти в една кутия.
Имейл
Парола забравена?
регистрация
запомни ме