Спаначена супа

(20)
ОТ:
на 1 Юли 2008 г., 13:06 ч.
Време за подготовка: 40 минути
Време за готвене: 20 минути
Общо време: 60 минути

Необходими продукти:

1/2 кг спанак 1/2 ч.ч. ориз 2-3 домата от консерва 1 морков (настърган на ренде) 6 с.л. олио 3 стръка пресен лук (нарязан надребно) 1 с.л. брашно 1 жълтък 3 с.л. кисело мляко магданоз за поръсване сол на вкус

Как да си приготвим Спаначена супа

Лукът се запържва за минута в олиото, прибавя се морковът и се задушават под капак 1 минута. Прибавят се доматите и след 2-3 минути се поръсва с брашно, наливат се 2 л вода. Щом кипне, силата на огъня се намалява и се оставя да ври 10 минути. Измитият спанак се нарязва на дребно и се прибавя в супата заедно с ориза.

Вари се 15-20 минути на тих огън, докато оризът стане готов. Маха се от огъня и се застройва с разбитото яйце с киселото мляко, поръсва се с магданоз по желание и се сервира със заквасена сметана.
Публикувана от: на 1 Юли 2008 г., 13:06 ч., прочетена 40207 пъти
Моля регистрирайте се или влезте в профила си за да добавите нов коментар.
Любомир Ангелов
на 22:51, 20 Мар 2011 г. от
Да правилно сте предположили. Съжалявам за пропуска.

Беше ли ви полезен този коментар? [ ДА ] 5 потребителя сметнаха този коментар за полезен

Иванова
на 22:34, 13 Мар 2011 г. от
Предполагам, че жълтъкът и киселото мляко са за застройка. А сметаната? Вероятно се слага в чинията при поднасяне на незастроена супа (както се поднася руския зелен борш)

Беше ли ви полезен този коментар? [ ДА ] 3 потребителя сметнаха този коментар за полезен

Пет подобни рецепти на Спаначена супа

Супа от маруля

Супа от маруля

Продуктите се нарязват във водата и се варят със зеленчуков…

коментари (0)
от: соня
Готова супа

Готова супа

Изсипваме пликчето със супата във вряща вода. Слагаме сол и…

коментари (0)
от: Хрисето
Таратор

Таратор

Краставицата се настъргва(или нарязва на малки кубчета) и се…

коментари (0)
от: Виктория Христоскова и съм на 10 години
Таратор ІІ

Таратор ІІ

1. Киселото мляко се разбива добре. 2. Разрежда се със студена…

коментари (0)
от: Стоянка Иванова Борисова
Великденска супа

Великденска супа

Агнешките дреболии се измиват добре и се слагат да се сварят в…

коментари (0)
от: Надя Тодорова
gitko74
Запазена на 2012-11-20 22:14:28
svetla70n
Запазена на 2012-06-26 15:08:01
vavetyyy81
Запазена на 2012-06-20 17:14:04
aidjan4eto
Запазена на 2012-06-13 23:11:46
koshta
Запазена на 2012-02-26 13:12:46

След като изберете снимка натиснете бутона "Изпрати"

Изберете снимка

  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да надвишава 4 MB
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 300 пиксела (500х300)

Добавете линк към снимка:



  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 500 пиксела (500х500)

Благодарим ти, че проявяваш желание да ни помогнеш да подобрим качеството на рецептите, публикувани в сайта, преди да пуснем новия Vkusnotiiki.bg, където ще бъдат прехвърлени най-добрите налични рецепти.

Моля сигнализирай за нередност в тази рецепта, като неправилни име, снимка, продукти, правописни грешки или друго - просто опиши накратко проблема в полето по-долу:










Какво е "Одобрена от кухнята"?

Това са рецепти, които са преминали през редакцията на Vkusnotiiki.bg. Това гарантира надежността на всяка рецепта.

Кутия (0)
Искате да държите всичките си рецепти на едно място?

Регистрирайте се сега за да запазите любимите ви рецепти в една кутия.
Имейл
Парола забравена?
регистрация
запомни ме