Спаначена супа

(20)
ОТ:
на 1 Юли 2008 г., 13:06 ч.
Време за подготовка: 40 минути
Време за готвене: 20 минути
Общо време: 60 минути

Необходими продукти:

1/2 кг спанак 1/2 ч.ч. ориз 2-3 домата от консерва 1 морков (настърган на ренде) 6 с.л. олио 3 стръка пресен лук (нарязан надребно) 1 с.л. брашно 1 жълтък 3 с.л. кисело мляко магданоз за поръсване сол на вкус

Как да си приготвим Спаначена супа

Лукът се запържва за минута в олиото, прибавя се морковът и се задушават под капак 1 минута. Прибавят се доматите и след 2-3 минути се поръсва с брашно, наливат се 2 л вода. Щом кипне, силата на огъня се намалява и се оставя да ври 10 минути. Измитият спанак се нарязва на дребно и се прибавя в супата заедно с ориза.

Вари се 15-20 минути на тих огън, докато оризът стане готов. Маха се от огъня и се застройва с разбитото яйце с киселото мляко, поръсва се с магданоз по желание и се сервира със заквасена сметана.
Публикувана от: на 1 Юли 2008 г., 13:06 ч., прочетена 33291 пъти
Моля регистрирайте се или влезте в профила си за да добавите нов коментар.
Любомир Ангелов
на 22:51, 20 Мар 2011 г. от
Да правилно сте предположили. Съжалявам за пропуска.

Беше ли ви полезен този коментар? [ ДА ] 2 потребителя сметнаха този коментар за полезен

Иванова
на 22:34, 13 Мар 2011 г. от
Предполагам, че жълтъкът и киселото мляко са за застройка. А сметаната? Вероятно се слага в чинията при поднасяне на незастроена супа (както се поднася руския зелен борш)

Беше ли ви полезен този коментар? [ ДА ] 2 потребителя сметнаха този коментар за полезен

Пет подобни рецепти на Спаначена супа

Боб чорба

Боб чорба

Изчистете и измийте боба. Сложете го в тенджера под налягане и го…
Супа с кестени

Супа с кестени

Сварете или изпечете кестените, цепнете ги на кръст в тънката…

коментари (0)
от: Нели Василева
Чорба от леща

Чорба от леща

В тенджера със студена вода се слага измитата леща да ври, добавя…
Супа от пиле

Супа от пиле

Почистеното и измито пиле (без дреболиите) се нарязва на парчета,…

коментари (0)
от: Десислава Шабанова
Таратор от коприва

Таратор от коприва

Сварете копривата, извадете я, оставете я да изстине и я…

коментари (0)
от: Маргарита Димитрова, гр. Червен бряг, обл. Плевенска
gitko74
Запазена на 2012-11-20 22:14:28
svetla70n
Запазена на 2012-06-26 15:08:01
vavetyyy81
Запазена на 2012-06-20 17:14:04
aidjan4eto
Запазена на 2012-06-13 23:11:46
koshta
Запазена на 2012-02-26 13:12:46

След като изберете снимка натиснете бутона "Изпрати"

Изберете снимка

  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да надвишава 4 MB
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 300 пиксела (500х300)

Добавете линк към снимка:



  • Само jpg / jpeg / gif / png формати на снимката се приемат
  • Не трябва да е по-малка от 500 пиксела x 500 пиксела (500х500)







Какво е "Одобрена от кухнята"?

Това са рецепти, които са преминали през редакцията на Vkusnotiiki.net. Това гарантира надежността на всяка рецепта.

Кутия (0)
Искате да държите всичките си рецепти на едно място?

Регистрирайте се сега за да запазите любимите ви рецепти в една кутия.
Имейл
Парола забравена?
регистрация
запомни ме