Нужни продукти за пазаруване

4 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1 пакетче бакпулвер
1 ч.ч. счукани орехи
1 пакет кори
За сиропа:
4 ч.ч. вода
3 ч.ч. захар
2 ванилии
Нужно Време
подготовка 30 минути
готвене 30 минути
общо 60 минути

Стъпки

Корите се разделят на две. В намазнена тавичка се поставя първата половина.
Яйцата се разбиват със захарта, добавя се брашното със бакпулвера и орехите, смесват добре и се сипват върху корите. Отгоре се слага втората половина кори.
Баницата се пече в умерена фурна. Продуктите за сиропа се сваряват заедно.
Залива се топла баница със студен сироп или студена баница с топъл сироп. Престоява една нощ в хладилник. Сервира се нарязана на ромбоиди.

Mнения на кулинари

добви коментар

lutakova коментира

25.08.2010 г. 15:33 Полезен 2

Тази баклава я правя от 15 години и съм я чела под името турска баклава, Гръцка баница, швейцарска баница,сега и арабска станала.....

Тази баклава я правя от 15 години и съм я чела под името турска баклава, Гръцка баница, швейцарска баница,сега…