ЗА рецептата

Ако не можете да разберете дали се е опекъл, продупчете с клечка, ако има по клечката още от сместа, печете още малко.

Нужни продукти за пазаруване

1 с.л. какао
1 ч.ч. захар
5 с.л. олио
1 1/2 ч.ч. брашно
1/2 кофичка кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
50 гр. шоколад (байкалче)
Нужно Време
подготовка 20 минути
готвене 40 минути
общо 60 минути

Стъпки

Какаото, захарта, киселото мляко и содата се разбъркват в дълбок съд, изсипва се олиото, бърка се накрая се изсипва брашното. бърка се леко. Изсипва се в тавичка намазана с мазнина, ако имате хартия за печене, я сложете. Пече се на умерена фурна. Като се извади от фурната отгоре се настъргва шоколада.

Mнения на кулинари

добви коментар

iana_z.zaharieva коментира

19.02.2015 г. 14:45 Полезен 5

Мисля,че брашното е в повече и,че една чаена чаша е достатъчно.

Любомир Ангелов коментира

18.03.2013 г. 01:18 Полезен 6

Може да не загрявате фурната предварително.В тази рецепта няма яйца.