Нужни продукти за пазаруване

1 кг. картофи
200 гр. сирене
1 глава лук
черен пипер
чубрица
3 яйца
брашно за паниране
Нужно Време
подготовка 40 минути
готвене 20 минути
общо 60 минути

Стъпки

Сваряват се картофите с обелките. Обелват се намачкват и се омесват с настъргана на ситно глава лук и настъргано сирене и 1 яйце. Прибавят се черния пипер и чубрицата,обърква се. Оформят се кюфтета. После се овалват в брашно и разбитото яйце (може и след яйцето в галета) . Пържат се в предварително загрята мазнина.

Mнения на кулинари

добви коментар

Любомир Ангелов коментира

18.03.2013 г. 01:43 Полезен 25

Когато варите обелени картофи,те поемат част от водата,затова е хубаво да варите картофите необелени.Може да не слагате лук.

Когато варите обелени картофи,те поемат част от водата,затова е хубаво да варите картофите необелени.Може…

kalina mireva коментира

22.08.2012 г. 12:52 Полезен 35

ne sam saglasna 4e se 4akat da iztinat kartofite o6te dokato sa gore6ti se ma4kat.az poprincip gi pravq sas galeta i qice stavat po vkusni i sled kato oformq kioftetata gi ovalvam v galeta i gi pribiram v xladilnika da se stegnat malko i sled tova gi parja taka ne se razpadat

ne sam saglasna 4e se 4akat da iztinat kartofite o6te dokato sa gore6ti se ma4kat.az poprincip gi pravq sas galeta i qice stavat po vkusni i sled kato oformq kioftetata gi ovalvam…