Нужни продукти за пазаруване

1 кг. картофи
1 л. прясно мляко
1 яйце
50 г. масло
черен пипер
сол
4-5 филии хляб
Нужно Време
подготовка 30 минути
готвене 15 минути
общо 45 минути

Стъпки

Картофите се сваряват обелени изсипва се водата в която са врели в отделен съд. Намачкваме ги като за пюре посоляваме, поръсваме с черен пипер, сол и маслото, разбъркваме до гладка смес. Добавяме млякото и 1 л от водата от картофите. Разбъркваме от време на време докато заври на умерен огън. Ври 5 мин. и сваляме от огъня. Разбиваме яйцето и го добавяме към супата и бъркаме. Филиите нарязваме на кубчета слагаме ги в тава и запичаме до зачервяване (може да ги наръсите с масло преди да ги запечете). Супата се сервира в чиния наръсена със запечени кубчета хляб.

Mнения на кулинари

добви коментар