Нужни продукти за пазаруване

500 гр свинска кайма
1 яйце
1 глава лук
2 филийки хляб
100 мл. прясно мляко
сол
брашно
олио/зехтин
За пюрето:
500 гр картофи
50 гр краве масло
200 мл прясно мляко
сол
Нужно Време
подготовка 30 минути
готвене 30 минути
общо 60 минути

Стъпки

Към свинската кайма се добавят яйцето, нарязания на ситно лук, солта, надробените филийки, предварително накиснати в прясното мляко, и солта. Разбърква се добре. Правят се малки кюфтенца, овалват се в брашно и се запържват от двете страни в тиган с предварително нагрята мазнина.
Картофите се сваряват, обелват се и се пасират. Добавя се маслото и солта, залива се с горещото прясно мляко и се разбърква добре до получаване на еднородна смес.
Кюфтенцата се сервират върху картофеното пюре.

Mнения на кулинари

добави коментар

росица коментира

17.03.2010 г. 17:38 Полезен 41

страхотно е става бързо и лесно и не се изискват много продукти