ЗА рецептата

Ако обичате заливката може да удвоите дозата.

Нужни продукти за пазаруване

250 г. кайма
1 кг. картофи
1 гл. лук
1 скилидка чесън
1 морков
1/2 ч.ч. доматен сос
черен пипер
червен пипер
чубрица
1 дафинов лист
сол
олио
1 яйце
1/2 ч.ч. прясно мляко(кисело)
1 с.л. брашно
Нужно Време
подготовка 40 минути
готвене 45 минути
общо 85 минути

Стъпки

Лукът, чесъна и моркова се нарязват на ситно и се задушават, добавя се каймата и се бърка докато каймата стане на трошички, прибавят се черния пипер, червения пипер, чубрицата. В тавичка нарязваме, обелените, на малки кубченца картофи. Изсипваме каймата,дафиновия лист, посоляваме, и разбъркваме, добавяме вода, колкото да покрие сместа. Печем на умерена фурна около 30 мин. Заливаме с доматения сос и печем 5 мин. Смесваме яйцето, млякото, брашното и щипка сол и заливаме мусаката, печем до готовност на заливката.

Mнения на кулинари

добави коментар

radoslav.eftimov коментира

04.09.2012 г. 21:58 Полезен 19

Рецептата е много добра и лесна....Само като забележка, за заливката не стига само 1 яйце...при мен се наложи поне с 3...и още кисело мляко..

Рецептата е много добра и лесна....Само като забележка, за заливката не стига само 1 яйце...при мен се…

дидаче коментира

01.02.2012 г. 19:39 Полезен 40

Мусаката стана невероятно вкусна!!! Благодаря за рецептата:)