Нужни продукти за пазаруване

Тесто:
1 кофичка кисело мляко
1 кофичка захар (може и по-малко)
1 кофичка брашно
4 с.л. какао
1 ч.л. канела(по желание)
1 ч.л. сода бикарбонат
125 г. масло
Глазура:
1/2 масло
1 с.л. какао
7 с.л. вода
6 ч.л. захар
Нужно Време
подготовка 15 минути
готвене 20 минути
общо 35 минути

Стъпки

Маслото се разтапя, добавя се захарта и се разбърква с миксера, след това и останалите продукти, до хомогенна смес. Сместа се изсипва в тава или форма, и се поставя в добре загрята фурна. Пече се на умерена фурна, около 20 мин.. Пробва се с клечка, ако има нужда се допича.
Глазурата се приготвя, като се загрява водата, добавя се маслото, какаото и захарта да се разтопи и се маха от огъня. Върху готовия, топъл сладкиш се залива с глазурата и негърчето е готово.
ПРИЯТЕН АПЕТИТ!


Mнения на кулинари

добави коментар

Любомир Ангелов коментира

18.03.2013 г. 15:20 Полезен 1

Когато не можете да разберете дали се е опекъл сладкишът, прободете го с клечка и ако има по нея от суровата смес печете още.

Когато не можете да разберете дали се е опекъл сладкишът, прободете го с клечка и ако има по нея от суровата…

DDGabby коментира

04.09.2011 г. 20:35 Полезен 0

Всъщност е негърче и се прави в тава

Виолета коментира

15.07.2011 г. 19:28 Полезен 2

Za nishto ne stava toq keks.Palen bokluk.