Нужни продукти за пазаруване

250 гр ориз
1 голяма глава лук
1 с.л. червен пипер
1 ч.ч. олио
1 щипка чубрица
2 малки бурканчета домати или 4 големи пресни домата
2 стръка магданоз
сол на вкус
1 щипка захар
Нужно Време
подготовка 20 минути
готвене 10 минути
общо 30 минути

Стъпки

Почистваме и измиваме ориза. Нарязаният на ситно лук, запържваме в олиото и прибавяме червения пипер. След това прибавяме ориза, като бъркаме непрекъснато, за да не загори.
След като ориза поеме мазнината и стане прозрачен, добавяме доматите и водата(на 1 чаша ориз-3 чаши вода).
Разбъркваме и прибавяме солта, захарта(за да неутрализира киселия вкус на доматите), чубрицата и магданоза.
Варим, докато оризът се свари.
Консумираме със сирене или кисело мляко. Добър апетит!

Mнения на кулинари

добви коментар