Нужни продукти за пазаруване

4 бр. пилешки гърди
1 голяма кофичка заквасена сметана
300 гр. пушено или топено сирене
60 гр. масло
300 гр. гъби
1 ч.ч. бяло вино или вода
1 пилешки бульон
черен пипер
сол
Нужно Време
подготовка 10 минути
готвене 60 минути
общо 70 минути

Стъпки

Пилешките гърди се слагат се в съд от огнеупорно стъкло или гювеч, добавя се сметаната, нарязаното сирене, черния пипер, сол на вкус, бульона, бялото вино и нарязаните гъби, разбърква се и се задушава 1 час във фурната (може и без гъби).

Mнения на кулинари

добави коментар

Emil коментира

14.11.2010 г. 00:39 Полезен 40

Рецептата е много добра, но за половин кг пилешки гърди може да се направи с два пъти по-малко сметана (1 малка кофичка), три пъти по-малко топено сирене (100- 150 грама е достатъчно) и два пъти по малко масло... Тази вечер си го направих точно по рецептата от горе и стана страхотно, но малко тежичко и излишно калорично. Определено най-лесният начин за пиле със сметана и гъби :)))

Рецептата е много добра, но за половин кг пилешки гърди може да се направи с два пъти по-малко сметана…

kremena коментира

28.09.2010 г. 14:25 Полезен 11

strahotna recepta,samo 4e az malko q pripravih-dobavih i zelen luk.Prigotvih q v obiknovenna tava no sas folio otgore i go ostavih 1.30h.min vav furnata.Majat mi be6e vazhiten ot rezultata :-)

strahotna recepta,samo 4e az malko q pripravih-dobavih i zelen luk.Prigotvih q v obiknovenna tava no sas folio otgore i go ostavih 1.30h.min vav furnata.Majat mi be6e vazhiten ot rezultata…