Маргарита Димитрова гр. Червен бряг, обл. Плевенска
ЗА рецептата

И както казват бабите, просеникът се оставя да се тищи /да се пече бавно/.

Нужни продукти
2 ч.ч. царевично брашно
1 ч.ч. бяло брашно
1 с.л. оцет
1 ч.л. сол
3 с.л. олио
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода за хляб
Нужно Време
подготовка 15 минути
готвене 30 минути
общо 45 минути
Стъпки

Разбъркайте много добре изброените продукти до получаване на тесто, по-гъсто от бозата.
Изсипете го в намазана с олио тава и го печете в началото на 200 градуса, а след това намалете фурната на 160-170.
Изпечете го добре, оставете го малко да поизстине и го нарежете на парчета.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
27.03.2017 г. 14:51 Полезен 0

Благодаря за рецептата.Баба ми го правеше и ми липсваше този вкус.

Iva Stoqnova
Iva Stoqnova коментира
05.03.2013 г. 17:34 Полезен 3

ДАЙ ПРОСЕНО БРАШНО ДЕ ..

Myla
Myla коментира
26.06.2010 г. 16:03 Полезен 9

Просеника не се ли прави от просо???

Виолета
Виолета коментира
Подобни рецепти