Нужни продукти за пазаруване

1,5 гр свински гърди
300 гр кайма
300 гр кашкавал
150 гр стафиди
1 вр. пресен лук
3 яйца
1 филия бял хляб
1/2 вр. магданоз
1 к.л. брашно
1 к.ч. сметана
1 к.ч. галета
сол
черен пипер
Нужно Време
подготовка 30 минути
готвене 150 минути
общо 180 минути

Стъпки

Смесват се нарязаните на ситно лук и магданоз, настъргания на ситно кашкавал, каймата, накиснатия във вода и изстискан хляб, половината стафиди и едно яйце.
В месото се прави разрез "джоб", който се запълва със сместа и се зашива. С остър нож по повърхността на месото се прави решетка от ромбове, натрива със сол и черен пипер и се слага във фурната върху решетката, а под решетката тава с 1 л вода.
Пече се около 120 мин. на 220 градуса, ако е необходимо се долива вода.
Правим смес от нарязани на ситно стафиди, 2 яйца и галета. Месото се изважда, овалва се в сместа и се запича още 10 мин.. Сосът който е капал по време на печенето, е налива в отделен съд, и се слага на огъня и се вари, ако е малко се долива вода около 250 г, добавя се размитото в малко вода брашно и сметаната. Поднася се с варен ориз залят със соса.

Mнения на кулинари

добави коментар