Нужни продукти за пазаруване

350 гр. спагети
200 гр. не пушен бекон, нарязан на кубчета
1 счукана скилидка чесън
2 сварени жълтъка или 2 цели сварени яйца
250 мл. течна сметана
50 гр. пармезан
нарязан магданоз за гарниране
1-2 ч.л. олио
черен пипер
Нужно Време
подготовка 30 минути
готвене 15 минути
общо 45 минути

Стъпки

Сварете спагетите в подсолена вода.
В голям тиган сложете олиото и чесънът, запържете за около минута, добавете беконът и запържете до зачервяване, посолете с черен пипер.
Когато беконът е готов го свалете от огъня.
В купа разбъркайте сметаната, жълтъците (съответно яйцата) и пармезана.
Сварените и изцедени спагети добавете в тигана с бекона, върнете ги на котлона за няколко минути, добавете сметаната и жълтъците объркайте добре, свалете спагетите от огъня и добавете магданоза.
Сервирайте топло с охладено бяло вино :)
Бон апети!

Mнения на кулинари

добави коментар