Нужни продукти за пазаруване

1/2 кг спанак
1/2 ч.ч. ориз
2-3 домата от консерва
1 морков (настърган на ренде)
6 с.л. олио
3 стръка пресен лук (нарязан надребно)
1 с.л. брашно
1 жълтък
3 с.л. кисело мляко
магданоз за поръсване
сол на вкус
Нужно Време
подготовка 40 минути
готвене 20 минути
общо 60 минути

Стъпки

Лукът се запържва за минута в олиото, прибавя се морковът и се задушават под капак 1 минута. Прибавят се доматите и след 2-3 минути се поръсва с брашно, наливат се 2 л вода. Щом кипне, силата на огъня се намалява и се оставя да ври 10 минути. Измитият спанак се нарязва на дребно и се прибавя в супата заедно с ориза.

Вари се 15-20 минути на тих огън, докато оризът стане готов. Маха се от огъня и се застройва с разбитото яйце с киселото мляко, поръсва се с магданоз по желание и се сервира със заквасена сметана.

Mнения на кулинари

добави коментар

Иванова коментира

13.03.2011 г. 22:34 Полезен 3

Предполагам, че жълтъкът и киселото мляко са за застройка. А сметаната? Вероятно се слага в чинията при поднасяне на незастроена супа (както се поднася руския зелен борш)

Предполагам, че жълтъкът и киселото мляко са за застройка. А сметаната? Вероятно се слага в чинията…