ЗА рецептата

В зависимост от това ,как обичате ястието по-гъсто или по-кремообразно, се слага ориз.На 1 л прясно мляко и 1 ч.ч. вода може да сложите 1 ч.ч. или 1/2 ч.ч. ориз.

Нужни продукти за пазаруване

1 л прясно мляко;
1 ч.ч. вода;
1 ч.ч захар;
1 1/2 ч.ч. ориз;
канела за поръсване
Нужно Време
подготовка 15 минути
готвене 10 минути
общо 25 минути

Стъпки

В тенджерка сипваме водата да заври със захарта, след което добавяме прясното мляко. Разбъркваме го с водата и оставяме сместа да заври на тих огън, за да не загори млякото. Малко преди да кипне, сипваме ориза и, ако е необходимо, намаляваме огъня още малко. Варим ориза до омекване и набъбване, като разбъркваме от време на време, за да не загори.

Отдръпваме от огъня преди сместа да е станала много гъста, защото след като изстине, допълнително се стяга.
Още топла я разсипваме в купички.

Посипваме част от приготвените порции с канела - това зависи от индивидуалния вкус на тези, които ще консумират десерта.

Сервираме охладен.

Mнения на кулинари

добви коментар

Ekaterinaaa коментира

23.07.2012 г. 17:41 Полезен 2

ужасссссссссссссссссссссс

Ekaterinaaa коментира

23.07.2012 г. 17:40 Полезен 0

maika vi deiba ne6tastnici samo si izhabih produktite i vremeto ni6to ne stana ujasni ste nqmam dumi i posle vidqh drugite saitove ami to se slaga 1 4a6a oriz kum 1 l mlqko ne 5 zatva ne stana mn ste zle ioriza mi zagorq i vuob6teeee........

maika vi deiba ne6tastnici samo si izhabih produktite i vremeto ni6to ne stana ujasni ste nqmam dumi i posle vidqh drugite saitove ami to se slaga 1 4a6a oriz kum 1 l mlqko ne 5 zatva…

erza коментира

01.01.2012 г. 14:29 Полезен 3

добре де,всичко хубаво ноо..само не разбрах кога се слага захарта????