Нужни продукти за пазаруване

1 кг телешко шкембе (3 - 4 пакета готово шкембе)
1 л прясно мляко
1 с.л. брашно
100 гр. масло (олио)
1 с.л. червен пипер
1 к.л. черен пипер
сол на вкус
лютива подправка за шкембе
5-6 скилидки чесън
150 мл. оцет
Нужно Време
подготовка 120 минути
готвене 15 минути
общо 135 минути

Стъпки

Изтъргваме, измиваме и отстраняваме ципата на шкембето. Варим в 5-6 л вода до омекване.
Изваждаме от водата и го нарязваме на малки парченца, връщаме в тенджерата и изсипваме млякото.(Готовото шкембе е желирано. Нарязва се и го слагаме в 1,5 вода да кипне).
В тиган слагаме маслото да се разтопи, сипваме брашното, разбъркваме и слагаме червения пипер, разбъркваме и изсипваме в тенджерата.
Бъркаме и добавяме, черния пипер и солта. Оставяме да ври 5 мин..
При сервиране се подправя със счукан чесън в оцет и сол и лютива подправка.

Mнения на кулинари

добви коментар

3100000128 коментира

13.02.2011 г. 13:59 Полезен 18

Направих такава и беше много вкусна!!!