Нужни продукти за пазаруване

3 с.л. желатин (6 пак. желатин)
1 компот
2 с.л. брашно
2 ч.ч. захар
500 мл. прясно мляко
3 яйца
1 ч.ч. смлени орехи
2 ванилии
2 с.л. какао
Нужно Време
подготовка 45 минути
готвене 60 минути
общо 105 минути

Стъпки

1. 1 с.л (2 п.) желатин се изваряват с 3/4 от компота и се оставя до полужелирането му, на дъното на формата се нареждат плодовете от компота и полужелираната смес се изсипва в/у тях и се слага докато стегне в хладилника.
2. 2 с.л (4 п.) желатин, 2 с.л. брашно, 1 ч.ч. захар, 500 мл. прясно мляко, (предварително сварено и студено) 3 жълтъка, всичко това се разбърква добре и се вари докато стане крем (бърка се непрекъснато) оставяме го да изстине добре.
3. 3 белтъка и 1 ч.ч захар се разбиват на сняг и се прибавят към добре изстиналия крем.
Получената смес се разделя на три равни части в първата се прибавят 2-те ванилии и готовата смес се изсипва във формата, във втората 2 с.л какао и отново прибавяме във формата, в третата прибавяме 1 ч.ч смлени орехи и отново прибавяме във формата.
Оставя се да престои в хладилника докато се получи напълно желиране и е готово за консумация.

Mнения на кулинари

добави коментар