Нужни продукти за пазаруване

1 кг. свинска плешка
1 ч.ч. червено вино
1 к.ч. доматен сос
2 с.л. брашно
1 скилидка чесън
1 дафинов лист
3-4 с.л. сметана
черен пипер
червен пипер
Нужно Време
подготовка 60 минути
готвене 20 минути
общо 80 минути

Стъпки

Месото се нарязва на малки парченца, наръсва се с черен пипер, изпържва се в олиото със счуканата скилидка чесън, залива се с подсолена вода да покрие месото и се задушава до омекване. Прибавя се виното, доматения сос, дафиновия лист, посолява се, добавя се размитото във вода брашно, залива се с 2 ч.ч. вода и разбъркваме.
Варим 5-6 мин., поръсваме с червен пипер и варим още 5-6 мин. Махаме от огъня и като поизстине, добавяме сметаната. Сервира се заедно с топка картофено пюре или варен ориз или заедно в една чиния.

Mнения на кулинари

добви коментар