Силвия Георгиева
ЗА рецептата

За повече информация ми пишете на cabba@abv.bg

Нужни продукти
1 свинска маска
2 ч.ч. вино
100 гр. чубрица
100 гр. джоджен
300 гр. кетчуп
1 шишенце Уни сос
сол на вкус
черен пипер
7-8 глави нарязан на дребно кромид лук
Нужно Време
подготовка 255 минути
готвене 40 минути
общо 295 минути
Стъпки

Свинските маски като цяло не са разпространени много в София. Аз лично ги купувам от едно магазинче за месо на женския пазар, то е от към страната на зеленчуците. В провинцията те са по - разпространени.
И така след като се снабдите с една свинска маска или както я наричаме в моето семейство муцунка :) трябва да я разрежете на две по дължина, а след това двете парчета на тънки лентички. Тези лентички ги слагате в достатъчно голяма тенджера. Към тях добавяте останалите съставки и ги разбърквате добре. Хубаво е, ако престоят поне 4 часа.
Всъщност, колкото повече, толкова по-хубави стават. След като преседят имате два варианта.
Първият и за мен по-вкусен е да ги изпечете на скара, като не хвърляте соса. След като в него не остане нито една муцунка връщате изпечените в него. Трябва да оставите соса с муцунките в него да заври и го махате от печката. След това муцунките са готови за ядене.
Вторият вариант е да ги изсипете в една тава и да ги запечете. Печенето отнема повече от час, но резултата е страхотен. От мен имате само едно : \\\\\\\\\\\\\\\"Да ви е сладко\\\\\\\\\\\\\\\".

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти