Ивелина.Стойкова
ЗА рецептата

По желание може да направите и картофи в останалата смес, след като извадите ребърцата.

Нужни продукти
1 кг. ребърца/гърди
1 л. бира
100 гр мед
100 мл соев сос
Сол
червен пипер
черен пипер на вкус
босилек
риган (може и др.)
3-4 с.л. олио
Нужно Време
подготовка 15 минути
готвене 60 минути
общо 75 минути
Стъпки

Ребърцата се измиват, след което се намазват обилно с олиото, солта, червения и черния пипер. Слагат се в тавичка. В отделен съд в малко гореща вода се размиват 2 с.л. мед, прибавят се соевия сос и бирата. Сместта се изсипва в тавичката.
Всяко едно ребърце се намазва с малко мед и се поръсва с босилек и риган, може и други подправки на вкус. Пече се на умерена фурна, като времето е според вида на фурната.

Стават прекрасни.

Дано Ви хареса. Да Ви е сладко!

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти