Нина Тончева, София
ЗА рецептата

Зеленчуците се запържват леко, не е нужно да са напълно изпържени. Водата при печенето може и да е малко повече - зависи колко сок отделят зеленчуците, какво е количеството и т.н. За заливка може да приготвите сос бешамел, също става много хубаво. При запържената кайма може да сложите чушка червена и зелена, ако искате, също и нарязан морков! :))

Нужни продукти
1/2 кг кайма
2 голями патладжана
2-3 голями картофа
1-2 тиквички
2-3 домата
1 глава лук
2 скилидки чесън
3 яйца
1 кофичка кисело мляко
Нужно Време
подготовка 35 минути
готвене 30 минути
общо 65 минути
Стъпки

Първо се измиват и нарязват по ваш вкус патладжаните, осоляват се да отцедят горчивия сок и се оставят, докато приготвите другите продукти. Нарязвате картофите и тиквичките на едри кубчета или пръчици, както ви харесва. На ситно режете лука, чесъна и червените домати.

В тефлонов тиган с малко олио първо запържване картофите, изваждате ги, после тиквичките, и тях изваждате в отделен съд, накрая патладжана.
В същия тиган пак с малко мазнина запържвате лука, чесъна, каймата и накрая прибявате червените домати. Подправяте тази смес с черен пипер, червен пипер и магданоз.
В подмазана с олио тавичка първо редите картофите, после тиквичките, след това слагате плънката от кайма и накрая отгоре слагате патладжаните. Добавяте чаша вода и печете до пълна готовност.
Правите заливка от яйцата, киселото мляко и 1 лъжица брашно. Става страхотно!! Знам че оригиналната рецепта се прави с щипка канела, но на мен и моето семейство този вариант ни харесва повече.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти