Нужни продукти
цвекло в зависимост от това колко туршия ще направите
сол
оцет
захар
чесън
копър
Стъпки

Цвеклото се измива добре и се сварява за не повече от 5 минути. След това се обелва и се реже на кръгчета. Слагате го в измитите буркани, като добавяте по няколко скилидки чесън и нарязания копър. Предварително наливате оцет до ръбчето на буркана, като във всеки слагате една лъжица сол и една лъжица захар, доливате с вода. Туршията не се вари, но всеки ден трябва да обръщате бурканите, в продължение на 15 дни.
Да ви е сладко.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
08.04.2011 г. 15:56 Полезен 4

правила съм тези рецепта.Много е вкусно.Пробвайте.

veselina
veselina коментира
Подобни рецепти