Нужни продукти
1 кг. нарязано пилешко месо (бутчета или бяло месо)
1 глава лук
1 зелена чушка
1 люта чушка
5 воденички
1 ч.ч. вода
100 гр. масло
1 ч.ч. бяло вино
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. лют червен пипер
сол
олио
Нужно Време
подготовка 15 минути
готвене - - минути
общо 15 минути
Стъпки

В тенджера слагаме масло и малко олио, запържваме лук на ситно нарязан, добавяме чушките и воденичките на ситно нарязани, и слагаме пилешко месо.
Запържваме до леко златисто на умерен огън.
Изсипваме 1 ч.ч. вино, като се изпари алкохола, добавяме 1 ч.ч. вода, черен пипер, лют червен пипер, сол на вкус.
Задушава се 30 мин., под капак, на умерен огън, след като заври.

Сервира се с макарони, спагети.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти